6.10.12

Η θετική εκδοχή μίας «μη συμφωνίας» με τρόικα...

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για την πορεία των πυρετωδών διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των ελεγκτών.
Ακόμα μία συνάντηση θα έχουν, σήμερα, νωρίς το μεσημέρι η ... τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης, που θα γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές. Πηγές, που είναι κοντά στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, επιμένουν ότι υπάρχει βελτίωση στη διαπραγμάτευση, κανείς όμως δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν κάπου οι συζητήσεις.

Ωστόσο, πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου, κυρίως, είναι να «πάμε» τη Δευτέρα στο Eurogroup με μια έστω έμμεση συναίνεση, η οποία δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι στο τέλος της ημέρας θα αποβεί προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων. Κι αυτό γιατί, ιδίως μετά τη γνωστοποίηση της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που λένε ότι θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα να αφήσει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για μετά τις 18 Οκτωβρίου και πάντως να θέσει το ελληνικό ζήτημα υπό τη «σκέπη» του ισπανικού.

Πρόκειται για μια θέση που υποστηρίζεται ακόμα και από στελέχη του οικονομικού επιτελείου, που διαβλέπουν σε αυτή την περίπτωση μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας να βγει από τη θέση κινδύνου στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Το γεγονός πάντως ότι ήδη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών δείχνει το κλίμα που αρχίζει σιγά - σιγά να διαμορφώνεται.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: