2.10.12

Πως μπορείτε να μειώσετε το ενοίκιό σας...


Μειώσεις ενοικίων της τάξης του 30% έως 50% καταγράφονται, λόγω της κρίσης, στην αγορά τόσο στις κατοικίες όσο και στα επαγγελματικά ακίνητα που μισθώνονται.

Τις περισσότερες φορές οι μειώσεις γίνονται μετά από συνεννόηση του ιδιοκτήτη με τον ενοικιαστή, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν και οι δυο πλευρές τα...
χειρότερα! Όπως ισχυρίζονται παράγοντες της αγοράς, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές επιδιώκουν συμβιβασμούς για μειώσεις των μισθωμάτων, καθώς οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να μείνουν με το ακίνητο άδειο και οι ενοικιαστές να μετατραπούν σε οφειλέτες.

Δεν είναι όμως λίγες και οι περιπτώσεις που οι ενοικιαστές αναγκάζονται να καταφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν μείωση του μισθώματος. Το δρόμο για τις μειώσεις ανοίγουν επίσης δικαστικές αποφάσεις, αλλά και 26 επιτροπές που λειτουργούν στις Περιφέρειες, στο πλαίσιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, όπου ιδιοκτήτες και ενοικιαστές μπορούν να προσφύγουν για εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αναλυτικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους δίνει στο Capital TV και τον Στέλιο Κράλογλου ο δικηγόρος κ. Αναστάσιος Βάπας.
Klik VIDEO


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: