21.10.12

Ένα μοντέλο στο επιτελείο του Αλέξη...

Για την πρώτη επίσημη εμφάνιση μιας νέας συνεργάτιδας του κ. Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσε να έχει επιλεγεί ένας χώρος περισσότερο αταίριαστος: στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, στα Ιωάννινα, το πλήθος των παρισταμένων απαρτιζόταν από εργαζομένους, κτηνοτρόφους-παραγωγούς και κομματικά στελέχη.

Σε ένα τέτοιο σκηνικό, η ... παρουσία ενός αληθινού φωτομοντέλου θα ήταν αδύνατο να περάσει απαρατήρητη. Η κυρία Μαριλένα Μπαϊραμπά, παρά τη σεμνότητα και τη σοβαρότητα που τη διακατέχουν, μαγνήτισε αμέσως τα βλέμματα των γύρω της. Κι αυτό ήταν κάτι που η ίδια ήλπιζε να μην έχει συμβεί, καθώς δεν βρισκόταν εκεί ως μοντέλο, αλλά ως πολιτική επιστήμων και μέλος της συνοδείας του ΣΥΡΙΖΑ, για έναν και μόνο λόγο: να αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων, τα οποία φυσικά έχουν δημιουργηθεί από την οικονομική ύφεση που μαστίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η πρόσφατη πώληση της Δωδώνη εκ μέρους της ΑΤΕ σε όμιλο ρωσο-γαλλο-βρετανικών συμφερόντων, με τον τόσο σημαντικό ρόλο και τη νευραλγική θέση που κατέχει όσον αφορά στον τομέα της σε ολόκληρη την Ηπειρο, αποτελεί εξόχως σοβαρή υπόθεση για να μετατραπεί μια απλή εμφάνιση της κυρίας Μπαϊραμπά στον χώρο της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας σε ένα απλό παιχνίδι εντυπώσεων.

Κάτι το οποίο άλλωστε και η ίδια γνώριζε και γνωρίζει καλά. Κατά έναν παράδοξο τρόπο, όμως, η αφοσίωσή της στην Πολιτική Επιστήμη δεν δημιουργεί σε εκείνη κανένα απολύτως θέμα, εν αντιθέσει με τις εντυπώσεις που αφήνει γύρω της σε κάθε της εμφάνιση, που αποτελεί ουσιαστικό «πρόβλημα» για την ίδια. Θεωρητικά μια επιστημονική συνεργάτιδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να είναι τόσο γοητευτική. Μια πτυχιακή εργασία σε βρετανικό πανεπιστήμιο με θέμα τον Αχμέτ Νταβούτογλου, «τον Κίσινγκερ της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής», όπως τον αποκαλεί η κυρία Μπαϊραμπά, δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει υποβληθεί από μια 26χρονη Ελληνίδα καλλονή.



πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: