24.10.12

Τι κοινό έχουν Ηράκλειο και η Μπάλαρατ της Αυστραλίας?...


Ψηλά τον πήχη στις ψηφιακές και τεχνολογικές υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες, κατάφερε να διατηρήσει το Ηράκλειο, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμπεριλήφθηκε στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου.
Ο οργανισμός Intelligent Community Forum, που...
εδρεύει στη Νέα Υόρκη, διενεργεί τις αξιολογήσεις και βγάζει τη σχετική λίστα έκρινε ότι η κρητική πόλη είναι μια από τις πέντε στην Ευρώπη και τις 21 παγκοσμίως που χαίρουν διάκρισης για το πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών, τις υποδομές ευρυζωνικότητας, την ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων αλλά και την καινοτομία και την απασχόληση.

Οι άλλες πόλεις από την ήπειρο μας που ξεχώρισαν είναι το Καστέλο ντε Βίντε (Πορτογαλία), το Ούλου (Φινλανδία), το Ταλίν (Εσθονία) και τα Τίρανα (Αλβανία), με τη λίστα να συμπληρώνουν οι Μπάλαρατ (Αυστραλία), Κολούμπους (ΗΠΑ), Χσίντσου Σίτι (Ταϊβάν), Γιαντίνγκ Νιου Σίτι (Κίνα), Κίνγκστον (Καναδάς), Μίτσελ (ΗΠΑ), Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ), Πρόσπεκτ (Αυστραλία), Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), Στράτφορντ (Καναδάς), Ταϊτσούνγκ Σίτι (Ταϊβάν), Ταογιουάν Κάντρι (Ταϊβάν), Τορόντο (Καναδάς), Ουανγκάνουι (Ν. Ζηλανδία), Ουίτλι (Αυστραλία) και Ουίνιπεγκ (Καναδάς).

Στις αρχές του νέου έτους ο οργανισμός θα ανακοινώσει τις επτά φιναλίστ και από αυτές τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεγεί η «εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.....
http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: