18.10.12

Μηνύματα στήριξης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής...

Τις δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα συνεχίζουν σήμερα οι Ευρωπαίοι, λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., με τη γερμανίδα καγκελάριο να επαναλαμβάνει την επιθυμία της να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Σχετικά άρθρα και τον γάλλο πρόεδρο να δηλώνει πως...
θα κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσει.

Στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, δεν αναμένεται να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την Ελλάδα, ωστόσο προσδοκάται ότι θα υπάρξει δήλωση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, όπου θα αναγνωρίζονται οι σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει το τελευταίο διάστημα με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Μιλώντας νωρίτερα στην κάτω Βουλή της Γερμανίας, τη Μπούντεσταγκ, η Αγκελα Μέρκελ επανέλαβε την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε πως κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα διαπίστωσε ισχυρή βούληση για αλλαγές.

«Πολλά κράτη-μέλη εφαρμόζουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις και προγράμματα προσαρμογής για να αντιμετωπίσουν τα δικά τους ειδικά προβλήματα... Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Το διαπίστωσα η ίδια αυτό κατά την επίσκεψή μου την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα», είπε.

Σημείωσε πάντως πως πολλά πράγματα εξακολουθούν να κινούνται αργά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής τις εξελίξεις στις συζητήσεις με την τρόικα....
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: