19.10.12

«Εκτός τόπου και χρόνου οι ηγέτες της ευρωζώνης»...

Η υπεύθυνη ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του κόμματος, Ρένα Δούρου, σε σχόλιό της για τη Σύνοδο Κορυφής και συγκεκριμένα για τη δήλωση που έκαναν οι ηγέτες της ευρωζώνης τα... ξημερώματα για την Ελλάδα, τους χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου».

«Οι ηγέτες της Ευρωζώνης με ξεχωριστή ανακοίνωσή τους αποδίδουν εύσημα στην Ελλάδα για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα δρακόντειας λιτότητας που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία», αναφέρει η κ. Δούρου σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «είναι φανερό ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν είδαν τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα ακριβώς κατά του προγράμματος προσαρμογής».

Επίσης σημειώνει πως «αφού αναγνωρίζουν τη σημαντική πρόοδο στην επαναδρομολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, ζητούν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την «ταχύτερη εφαρμογή του προγράμματος, ως προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη».

Πρόκειται για κλινική αποτύπωση της πρακτικής του καρότου και του μαστιγίου, υποστηρίζει η κ. Δούρου και σημειώνει ότι η ανάπτυξη και η παραμονή στο ευρώ συνιστούν το καρότο και η συνέχιση της αδιέξοδης και καταστροφικής λιτότητας, το μαστίγιο.

«Πρόοδος δεν μπορεί να είναι η ισοπέδωση της κοινωνίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Πρόοδος είναι η αλληλεγγύη και η απασχόληση- λέξεις που διόλου τυχαία λείπουν από την κοινή δήλωση…», καταλήγει η ανακοίνωση.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: