13.10.12

Στην Κέρκυρα ινκόγκνιτο ο Κώστας Καραμανλής...



...για εξερευνήσεις...
Το νησί των Φαιάκων επισκέφθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, όπου πέρασε ένα ανέμελο Σαββατοκύριακο, εξερευνώντας τις ... ομορφιές της Κέρκυρας και έχοντας επαφές με παλιούς φίλους, συνεργάτες και τοπικούς φορείς. Ο κ. Καραμανλής μαζί με τη σύζυγό του, Νατάσσα Παζαΐτη – Καραμανλή, άφησαν τα δύο τους δίδυμα εννιάχρονα παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη, στην Αθήνα και πέρασαν χαλαρές στιγμές, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του οικογενειακού φίλου του πρώην πρωθυπουργού, κ. Κώστα Τσαούσογλου. Οι δυο τους διέμειναν στο πεντάστερο ξενοδοχείο του γνωστού επιχειρηματία, «Corfu Holiday Palace» στην περιοχή Κανόνι με θέα το Ιόνιο πέλαγος και το ξακουστό Ποντικονήσι.

Το πρώην πρωθυπουργικό ζεύγος, με ισχυρή αστυνομική συνοδεία σε κάθε του βήμα, δεν άφησε στιγμή ανεκμετάλλευτη από το λίγο χρόνο που ξέκλεψε και έκανε μικρές εξορμήσεις και στο Βόρειο και στο Νότιο τμήμα του νησιού. Ο κ. Καραμανλής, γνωστός λάτρης της μεσογειακής κουζίνας και των παραδοσιακών συνταγών το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφθηκε με τη σύζυγό του και λίγους καλούς τους φίλους ταβέρνα στην περιοχή του Χαλικούνα, απολαμβάνοντας σπεσιαλιτέ της τοπικής κουζίνας και φρέσκους μεζέδες. Ανάμεσα στα πιάτα που κόσμησαν το τραπέζι ήταν ψαράκι και φασολάκια μπιάνκο, κουκιά μπουρδέτο, φρέσκο γαριδάκι και φρέσκα καλαμαράκια, ενώ ο λογαριασμός για οκτώ άτομα ανήλθε περίπου στα 280 ευρώ.

«Ήταν τόσο απλός που στην αρχή δεν καταλάβαμε ποιόν εξυπηρετούσαμε. Δε μας είχε ενημερώσει κανείς ούτε είχε γίνει κράτηση σε κάποιο όνομα. Ο κ. Καραμανλής ήρθε με την παρέα του εντελώς απρόσμενα στο μαγαζί μας σαν ένας καθημερινός άνθρωπος», λέει υπάλληλος του μαγαζιού.

Σύμφωνα με παρευρισκομένους, ο κ. Καραμανλής ήταν χαλαρός, ευγενικός και φαινόταν αρκετά ήρεμος. Για περίπου τρεις ώρες μαζί με τη σύζυγό του και άλλα έξι άτομα στο τραπέζι έκαναν διάφορες συζητήσεις με ένα ποτήρι κρασί χύμα στο χέρι, ατενίζοντας το γαλάζιο του Ιονίου, χωρίς ο πρώην πρωθυπουργός να γίνει αισθητός από τα γύρω τραπέζια.

«Είναι ένας απλός άνθρωπος σαν όλους εμάς. Δεν είχε κάποια τρομερή απαίτηση ούτε ιδιαίτερο ύφος. Αν δε μου το έλεγαν οι άλλοι, δε θα είχα καταλάβει ποιος είναι», προσθέτει σχετικά η υπάλληλος.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο Κώστας και η Νατάσσα Καραμανλή, ήταν καλεσμένοι στο σπίτι του επιχειρηματία, κ. Τσαούσογλου, στην πλατεία Λιστόν, μία από τις ακριβότερες περιοχές αγοράς ακινήτων στην Κέρκυρα. Στο τραπέζι κάθισαν μαζί τους η σύζυγος του κ. Τσαούσογλου και ο στενός φίλος του κ. Καραμανλή και υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ Νίκος Δένδιας μετά της συζύγου του. Αν και το γεύμα θα μπορούσε να είναι υπερπολυτελές και αρχοντικό, τα εδέσματα που απόλαυσαν δεν ήταν κερκυραϊκής, αλλά ιταλικής κουζίνας, αφού το μενού περιλάμβανε πίτσες. Ένα γεύμα που θα περίμενε κανείς να προσφέρει μια μέση ελληνική οικογένεια σε φίλους που έχουν πάει επίσκεψη στο σπιτικό τους και όχι σε ένα πρώην πρωθυπουργό. Ωστόσο, το κόστος της πίτσας «με το μέτρο» που παρήγγειλαν από γνωστό ιταλικό εστιατόριο, θα ήταν αδύνατο να το καλύψει μια απλή οικογένεια, αφού για να δειπνήσουν μόλις έξι άτομα ο λογαριασμός έφτασε τα 154 ευρώ!

Το πρωί της Κυριακής, περίπου στις 11 το πρωί οι δυο τους μαζί με άτομα από την παρέα του Σαββάτου, αλλά και τον δήμαρχο της Κέρκυρας, κ. Γιάννη Τρεπεκλή και τον περιφεριάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρο Σπύρου επισκέφθηκαν την Παλιά Περίθεια, ένα μικρό χωριό με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, μεσαιωνικής γραμμής, που οι ντόπιοι το αποκαλούν «χωριό φάντασμα», καθώς πλέον δεν κατοικεί κανείς εκεί. Ωστόσο, η Παλιά Περίθεια χτισμένη ψηλά, στην καταπράσινη πλαγιά του βουνού του Παντοκράτορα, χαρακτηρίζεται στην Κέρκυρα ως το πλέον κατάλληλο μέρος να μπορέσει κανείς να ακούσει τις βαθύτερες σκέψεις του, να γεμίσει τα πνευμόνια του με οξυγόνο και να έρθει πιο κοντά στο Θεό, αφού μέσα σε αυτό υπάρχουν τουλάχιστον επτά ναοί και θεωρείται ότι το όνομα του προέρχεται από τα συνθετικά «περί» και «θεία», δηλαδή, από το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στα αφιερώματα προς το Θεό. Το ζεύγος Καραμανλή απόλαυσε χαλαρό περίπατο ανάμεσα στα ερειπωμένα σπίτια με την κερκυραϊκή αρχιτεκτονική για περίπου μιάμιση ώρα, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς και μακριά από τη βοή του κοσμοπολίτικου νησιού, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν και άλλες περιοχές στη Βόρεια Κέρκυρα, με τελικό προορισμό μια ταβέρνα στην περιοχή, όπου και πάλι το τραπέζι κόσμησαν πλούσιοι και λαχταριστοί τοπικοί μεζέδες.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις ολιγοήμερες διακοπές του στην πρωτεύουσα του Ιονίου, εκτός από τις περιπλανήσεις στα πανέμορφα σοκάκια της Κέρκυρας και σε αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προορισμούς, αφουγκράστηκε και ζήτησε να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα, ενώ επί τάπητος τέθηκαν και εθνικά πολιτικά ζητήματα, όπως η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. Το ζεύγος Καραμανλή, έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες του, αναχώρησε από το νησί το πρωί της Δευτέρας και επέστρεψε και πάλι στους ρυθμούς της Αθήνας, όπου ο πρώην πρωθυπουργός από τη Ραφήνα, παρατηρεί σιωπηλά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και δηλώνει πάντα «παρών», όταν παλιοί συνεργάτες του κόμματος ζητούν τις πολύτιμες συμβουλές του.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: