29.10.12

Αν μιλούσα για τον Ομπάμα θα έπρεπε να τον ρωτήσω; ...



Μιλώντας στο crime.gr ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρει πως το δελτίο τύπου της ΕΡΤ πάσχει δημοσιογραφικά και πως πρέπει η διοίκηση του καναλιού να απαντήσει αν το σχόλιο για τον κ. Δένδια ήταν απλώς η αφορμή για... το κόψιμο της εκπομπής του.

Θεωρείτε πως το «κόψιμο» της εκπομπής ήταν εσκεμμένο; Το σχόλιο σας για τον κ. Δένδια ήταν απλώς η αφορμή για να σταματήσουν την εκπομπή σας;

«Αυτό να το απαντήσει η διοίκηση της ΕΡΤ. Το δελτίο Τύπου «πάσχει» δημοσιογραφικά. Ο συντάκτης του δεν ξέρει ότι όταν κάνουμε σχόλιο σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα πως δεν είναι απαραίτητο να ζητούσουμε τη γνώμη αυτου που σχολιάζουμε;

Αν δηλαδή έλεγα για τον Ομπάμα και τη Μέρκελ θα έπρεπε να ρωτήσω τη γνώμη τους; Θα έπρεπε να τους ρωτήσω πριν σχολιάσω; »

Ο κ. Λιάτσος επιρρίπτει σε εσάς και στην κ. Κατσίμη ευθύνες καταπάτησης στοιχειωδών κανόνων της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, για το σχόλιο σας για τον κ. Δένδια. Τι απαντάτε σε αυτό;


«Είμαι σε διαφορετικό δρόμο από τη δεοντολογία του κ. Λιάτσου».

Τι αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ νωρίτερα το απόγευμα;

«Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με κάλυψη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ».

Το Σάββατο ένας συνάδελφός σας από την ΕΤ3 «εξαφανίστηκε» από όλες τις ζωντανές εκπομπές επειδή μίλησε για «αστυνομοκρατούμενη» Θεσσαλονίκη. Επόμενως σήμερα πρόκεται για το δεύτερο «κρούσμα» μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών.


«Νομίζω ότι δεν είναι τυχαία τα γεγονότα αυτά. Ο συνάδελφος κάνει ρεπορτάζ και κακώς έγινε τόση φασαρία. Εμείς κάνουμε πρωϊνή εκπομπή και δόθηκε μεγαλύτερη έκταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή είχε πει σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης πως ορισμένοι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ έχουν ξεπεράσει τα όρια. Ας μας πει ποια είναι αυτά τα όρια... ».

Του Μίλτου Σακελλάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: