3.10.12

Στη Βουλή όλοι οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ...



Στη Βουλή έρχεται το θέμα με τις λίστες των πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ όσο και η υπόθεση με το CD που περιλαμβάνει έλληνες μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας και ... παρέδωσε η κυρία Κριστίν Λαγκαρντ στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου το 2010 δίχως όμως να πραγματοποιηθεί έρευνα.

Ειδικότερα, οι πρώην επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε., κ.κ. Ιωάννης Καπελέρης, Ιωάννης Διώτης και Σπυρίδος Κλαδάς, καθώς ο νυν Ειδικός Γραμματέας Στυλιανός Στασινόπουλος έχουν κληθεί από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να ενημερώσουν για τα ακόλουθα ζητήματα:

1. Λειτουργικά προβλήματα της Υπηρεσίας.

2. Περιπτώσεις πολιτικών προσώπων, που, κατά τη διάρκεια της θητείας των κληθέντων, απασχόλησαν ή απασχολούν την Υπηρεσία, καθώς και ενημέρωση επί οποιουδήποτε σχετικού ζητήματος.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι και ορίστηκε μετά από σχετικό αίτημα του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι όταν έγινε το σχετικό αίτημα και αποφασίστηκε η σύγκληση της επιτροπής δεν είχε προκύψει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα όμως με μέλη της επιτροπής «οι καλεσμένοι θα κληθούν να απαντήσουν και για τους χειρισμούς τους γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση».
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: