25.10.12

Σάτιρα της πλάκας...



Γραμμέλη Αφροδίτη

Οι συντελεστές της «Συντέλειας» (ΣΚΑΪ) σήμερα το πρωί έσπασαν πλάκα. Φόρεσαν την ελληνική σημαία, γάντια του μποξ και την έστησαν στον διάδρομο των στούντιο για να τη «φέρουν» στην καλεσμένη της Πόπης Τσαπανίδου, τη Λιάνα Κανέλλη.

Η ... βουλευτής του ΚΚΕ, δεδομένου του κακού προηγούμενου με τα χαστούκια του Ηλία Κασιδιάρη, κατέρρευσε, ξέσπασε σε κλάματα. Δεν έχει σημασία αν ήταν αναμενόμενη ή υπερβολική η αντίδραση της βουλευτού. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η σάτιρα στην Ελλάδα έχει «χάσει λίγο τη μπάλα». Πόσο αστείο μπορεί να είναι το παραπάνω κακοστημένο σκηνικό στο οποίο κάποιος προσποιείται το φασίστα και προσπαθεί να τρομάξει μία γυναίκα την οποία στο παρελθόν χτύπησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής;

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της σάτιρας στην τηλεόραση. Υπάρχουν και άλλα άστοχα παραδείγματα που δείχνουν πως μάλλον το συγκεκριμένο είδος περνάει κι αυτό τη δική του κρίση. Οπως για παράδειγμα η διάθεση να κατευθύνει σε συνδυασμό με το άκρατο λαϊκισμό που διακατέχει το «Τσαντίρι» και τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο. Ηδη το κοινό κουράστηκε και φάνηκε από τη χλιαρή τηλεθέαση που σημείωσε η εκπομπή στην πρεμιέρα της παρά την έλλειψη ισχυρού ανταγωνισμού. Η σάτιρα δεν λογοκρίνεται και πρέπει να δρα ελεύθερα, όμως δεν ξέρω πόσο σατιρική είναι πλέον η διάθεση των παρουσιαστών και πόσο «ελεύθερες» οι προθέσεις τους.


BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: