1.10.12

Το CD ψάχνει ο Στουρνάρας...



Τη βούληση της κυβέρνησης να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στη περιβόητη λίστα «Φαλτσιάνι» -τη λίστα με τα ονόματα 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία-, η οποία παραδόθηκε υπό τη... μορφή ψηφιακού δίσκου (CD) το 2010 από την πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκαρντ στην Ελλάδα εξέφρασε με δηλώσεις του στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.


Στο CD περιλαμβάνεται λίστα περίπου 2.000 Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη.

«Έμαθα για πρώτη φορά την ύπαρξή του την προηγούμενη εβδομάδα από τις εφημερίδες [...], αλλά εάν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει τότε θα ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ένα άλλο αντίγραφο», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενος στη λίστα «Φαλτσιάνι» ο τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλώσε στους Financial Times: «Σημείωσα τα μεγαλύτερα ποσά και έστειλα τα ονόματα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο [...], ενημερώθηκα ότι ο προκαταρκτικός έλεγχος έδειξε προβλήματα με τις φορολογικές τους δηλώσεις, έτσι έδωσα στο ΣΔΟΕ όλη τη λίστα για να την εξετάσει».

Όπως σχολάζει η βρετανική εφημερίδα το CD εξαφανίστηκε εν συνεχεία από τα αρχεία, «φέρνοντας το ΣΔΟΕ σε ακόμη μεγαλύτερη αμηχανία».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: