8.10.12

Η END tων $650 δις: Άνθρακες δείχνουν να είναι τα «διαμάντια» που πρόσφεραν σε Ελλάδα – Κύπρο

www.greeknewsonline.com
Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Παρουσιάστηκαν ως «σωτήρες» της Ελλάδας και της Κύπρου, που θα εξαγόραζαν το χρέους τους, προσφέροντας «δάνεια» 600 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα. Ζήτησαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και της Κύπρου οργάνωσαν συγκεντρώσεις και παρέλασαν από μέσα ενημέρωσης. Στο τέλος, η όλη υπόθεση φαίνεται ότι ...
είναι – τουλάχιστον – μία κακόγουστη φάρσα. Η έρευνα πάνω σε όλα τα «στοιχεία» που παρέθεσαν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης END (End the National Debt) που θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και την Κύπρο, καταδεικνύει ότι τίποτε απ’ όσα παρουσιάζουν δεν αποδεικνύει την ύπαρξη των υποτιθεμένων χρημάτων.

H END δημιουργήθηκε πριν περίπου ενάμιση χρόνο, με πρόεδρο τον ομογενή ορθοπεδικό Μανόλη Λαμπράκη και μέλη κάποιους οικονομολόγους και δικηγόρους. Σήμερα, ο μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της οργάνωσης, γνωστός με το θέμα της ΑΟΖ καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, γράφει στην επιστολή παραίτησής του:

«Άρχισα σιγά-σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές».

Μία από τις πρώτες της ενασχολήσεις της οργάνωσης ήταν οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής» (αγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα και στη συνέχεια διαλύθηκε το 1932), τις οποίες πρόσφεραν στο ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά το χρέους. Η αξία της κάθε μετοχής υπολογίστηκε από τους ίδιους στο αστρονομικό ποσό των $600 δις., όταν η αξία του μετοχικού κεφαλαίου της «Εθνικής» σήμερα υπολογίζεται στα $2,5 δις. Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε αβάσιμα τα στοιχεία, είπε πως οι «μετοχές» έχουν απλά συλλεκτική αξία κι ως αποτέλεσμα, η αξία τους στο eBay ανέβηκε από το 1,5 δολάριο στα 300. Βέβαια για το θέμα υπάρχουν δύο πρωτόδικες αποφάσεις στην Ρόδο και την Αθήνα που θεωρούν ότι η «Εθνική» δεν προχώρησε σωστά στην εκκαθάριση, άρα μέχρι η υπόθεση να ολοκληρωθεί δικαστικά το σήριαλ θα συνεχίζεται, χωρίς να σημαίνει ότι και με απορριπτική απόφαση θα αποσυρθεί από όλους όσους πιστεύουν στις συνωμοσίες κατά του ελληνικού έθνους.

Το άτομο που υποτίθεται κατείχε τις 40 μετοχές αυτές και συνδέεται με την οργάνωση END – ήταν κάποιος Αρτέμιος Σώρρας, κάτοικος Πατρών, αγνώστου επαγγέλματος, πλην του τίτλου του «ευεργέτη». Ο οποίος βρέθηκε εκτός των … τρισεκατομμυρίων της Τράπεζας της Ανατολής να διαθέτει ακόμη $2,98 τρις. σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Ο κ. Σώρρας και η ΕΝD με την οποία συνεργάζονται προθυμοποιήθηκαν να δανείσουν τα $650 δις στην Ελλάδα, για 100 χρόνια και με επιτόκιο 0,5% και $50 δις στην Κύπρο με μηδενικό επιτόκιο.

Από τα τέλη Αυγούστου που οι προθέσεις της ΕΝD δημοσιοποιήθηκαν μέσω του προέδρου της γιατρού Λαμπράκη στην Creta TV μέχρι σήμερα, τα στοιχεία που προσφέρουν από το πλέον ασήμαντο έως το σημαντικότερο θέμα, είναι από αντικρουόμενα έως ψευδή. Παρόλα αυτά, δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας της Αυστραλίας που αναπαρήγαγε κυπριακή εφημερίδα, τους εξασφάλισε ραντεβού στο υπουργείο Οικονομίας, όπου παρουσίασαν τα στοιχεία της «δωρεάς» στον τμηματάρχη Φαίδωνα Καλοζώη. Όπως ήταν φυσικό τα στοιχεία δεν έπεισαν.

Ας δούμε κάποιους από τους ισχυρισμούς τους:

- Τα $2,98 τρις. του κ. Σώρρα προέρχονται από πώληση υψηλής τεχνολογίας στην Αμερικανική κυβέρνηση. Τα ομόλογα παραχωρήθηκαν το Φεβρουάριο του 2012 γι’ αυτό εκείνο το μήνα εκτοξεύτηκε κατά 3 δις. ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ. Το αμερικανικό χρέος παραμένει αμετάβλητο στους τελευταίους 16 μήνες τουλάχιστον).

- Στις 19 Σεπτεμβρίου, σε τηλεοπτική συνέντευξη ο κ. Λαμπράκης είπε ότι τα 650 δις. για Ελλάδα και Κύπρο κατατέθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου. Στα τέλη Σεπτεμβρίου είπαν ότι κατατέθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου. Αργότερα είπαν ότι θα κατατίθεντο στις 3 Οκτωβρίου.

- Στο θέμα των τραπεζών που θα δεχόντουσαν και θα διαχειρίζονταν μία τέτοια «κατάθεση»-μαμούθ, ακούστηκαν κατά καιρούς διάφορα ονόματα. Τελικά φαίνεται ότι κοινός παρονομαστής είναι ο ομογενής του Καναδά, Anthony Diamond (Αντώνης Διαμαντόπουλος), του οποίου η εταιρεία Diamond & Diamond έχει εμπλακεί σε υπόθεση με ανύπαρκτα ομόλογα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Στην υπόθεση που αφορούσε την τσεχική εταιρεία Actherm, το Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο χαρακτήρισε «δημιουργήματα της Diamond» και χωρίς καμιά αξία τα αξιόγραφα που πήγε να της περάσει για 600 εκ. δολάρια.

- Παρακλάδι της ίδια υπόθεσης που εκδικάστηκε σε αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντάλλας Τέξας (καθώς η Actherm είχε αγοράσει μηχανήματα από την καναδική εταιρεία Vector Precision Molds, Inc δίνοντας συναλλαγματικές με εγγύηση του Diamond βασισμένη σε υποτιθέμενα αξιόγραφα της UCFC) βρήκε τελικά χαμένη την εταιρεία Cappa Fund, γιατί μέχρι να βρει άκρη μέσα στις δαιδαλώδεις διαδρομές του κ. Διαμαντόπουλου, η υπόθεση παραγράφηκε.

Στην περίπτωση των 650 δις. που «κατέθεσαν» για την Ελλάδα και την Κύπρο, στην πραγματικότητα πρόκειται για διεθνείς συναλλαγματικές (με αντίκρισμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου που λήγουν τον Αύγουστο του 2014) τις οποίες εκδίδει μη κατονομαζόμενη εταιρεία. Πρώην μέλος της οργάνωσης μίλησε «συναλλαγματικές» μηδενικής αξίας που φέρουν την υπογραφή κάποιου δικηγόρου της πολιτείας Ουάσιγκτον (έχει χάσει την άδειά του λόγω εμπλοκής σε απάτες) Στίβεν Βόσνι (Stephen Wozny).

Την περασμένη Κυριακή, η οργάνωση πραγματοποίησε εκδήλωση στην Αθήνα, την οποία παρακολούθησαν 600 άτομα (!!!). Αν και είχαν αποφασίσει να δώσουν αποδείξεις για τα χρήματα, δημοσίευμα της Greek News την προηγούμενη για τις συναλλαγματικές του Βόζνι (στην ιστοσελίδα μας www.greeknewsonline.com) τους έκαψε χαρτί. Ετσι, παρουσίασαν απλά μία βεβαίωση επικύρωσης υπογραφής δικηγόρου, την οποία επικύρωσαν και στα προξενεία της Ελλάδας και της Κύπρου στο Τορόντο και δήλωσαν ότι πλέον όλα τα έγγραφα έχουν δοθεί στις δύο κυβερνήσεις για να αποφασίσουν.

Και αυτό ωστόσο ήταν αναληθές. Ωστόσο και τα δύο προξενεία είπαν ότι δεν παρέλαβαν ο,τιδήποτε, απλά επικύρωσαν το γνήσιο αντίγραφο ενός εγγράφου που υπέγραφε ο notary public Gregory McGregor είναι το ίδιο με το γνήσιο που παρουσίασε. ΤΊΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. Μάλιστα δεν κράτησαν (το ίδιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ) αντίγραφο του εγγράφου, αφού η δουλειά τους ήταν απλά να επιβεβαιώσουν ότι το photocopy είναι ίδιο με το original.

Ο κ. Gregory McGregor που είναι δικηγόρος, έχει εκπροσωπήσει τον Anthony Diamond (Διαμαντόπουλο) σε δικαστικές του υποθέσεις. (http://www.canlii.org/eliisa/highlight.do?text=diamond%2Bdiamond&language=en&searchTitle=Search+all+CanLII+Databases&path=/en/on/onsc/doc/2011/2011onsc388/2011onsc388.html

http://www.canlii.org/eliisa/highlight.do?text=Diamond+%2B+Diamond+MBG+Inc.&language=en&searchTitle=Search+all+CanLII+Databases&path=/en/on/onsc/doc/2012/2012onsc3061/2012onsc3061.html)

ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Μετά την μαζική τους εκδήλωση στο ξενοδοχείο President, ο γιατρός Λαμπράκης μαζί με τον εκπρόσωπο τύπου της END, Αντώνη Βαλσαμάκη, πήραν σβάρνα τα κανάλια, για να δημοσιοποιήσουν την υπόθεση της «προσφοράς» των $650 δις. Η παρουσία τους στο EXTRA ήταν μάλλον περιπετειώδης, αφού έπεσαν σε πάνελ που έκανε σκληρές ερωτήσεις. Την ίδια στιγμή τηλεφωνική παρέμβαση ομογενή από τη Νέα Ιερσέη μετέφερε το θέμα σε προσωπικό ζήτημα του γιατρού Λαμπράκη, εκνευρίζοντάς τον, με αποτέλεσμα «να χαθεί η μπάλα» για τον πρόεδρο της END, που «δικάστηκε ερήμην» στην εκπομπή MAKEΛΕΙΟ την Πέμπτη, όπου δόθηκε μια αρκετά καθαρή εικόνα της υπόθεσης.

Ωστόσο οι εμφανίσεις του γιατρού στον ΑΝΤΕΝΝΑ εστέφθησαν με επιτυχία, αφού ο γιατρός, μαζί με τον δικηγόρο του κ. Σώρρα εξασφάλισαν τετραήμερη συνεχή παρουσία, χωρίς κανένα ουσιαστικά δύσκολο ερώτημα, με εξαίρεση παρέμβαση της Τετάρτης του βουλευτή Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πίεσε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, ενώ είπε πως του ιδίου δεν του εδόθησαν τα έγγραφα, κάτι που υποσχέθηκε να πράξει ο δικηγόρος Γιώργος Παπαδάκης.

Τελικά, το «έγγραφο» που δόθηκε στον κ. Γεωργιάδη απλά μας δίνει δύο ακόμη καναδικές εταιρείες «φαντάσματα», χωρίς δηλαδή κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί τη δραστηριότητά τους. Την εταιρεία Federal Stock Transfer & Custody Agents, Inc. (με ανώτερο διευθυντή τον Greg Pappas και διεύθυνση 60 Marycroft Ave, unit #4, Woodbridge, ON και τηλέφωνο 647-260-0690) και την διαχειρίστρια εταιρεία Federal Funding & Investments Group, του Τορόντο, αγνώστου διευθύνσεως και λοιπόν στοιχείων και δραστηριοτήτων. Βλέπουμε επίσης πάλι τη γνωστή μας πλέον εταιρεία Diamond & Diamond.

Να σημειώσουμε ότι τα νέα ονόματα δεν δημοσιοποιήθηκαν από τους «τρισεκατομμυριούχους» «εθνοσωτήρες», αλλά από τον πρόεδρο της Μικτής Διακομματικής Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, Άδωνι Γεωργιάδη. Αντίθετα, όταν ο γιατρός Μανόλης Λαμπράκης, πρόεδρος της END κι ο νομικός σύμβουλος του Αρτέμη Σώρρα, Γιώργος Παπαδάκης ρωτήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (συνωνυμία) στον ΑΝΤΕΝΝΑ να αποκαλύψουν το όνομα της Τράπεζας, υποσχέθηκαν ότι θα υπήρχε σχετική ανακοίνωση σε λίγες ώρες στον Καναδά. Τέτοια ανακοίνωση ουδέποτε έγινε, αντίθετα μέσω διαρροής (έδωσαν το όνομα στον παρουσιαστή του ΑΝΤΕΝΝΑ με τη δέσμευση να μην το αποκαλύψει) γράφηκε ότι ήταν η Τράπεζα του Μοντρεάλ.

Ο κ. Πάππας – που αποκαλείται chief custodian and administrator του λογαριασμού) – αναφέρει στην επιστολή τον αριθμό ενός κηδεμονευόμενου λογαριασμού (αλλά όχι την τράπεζα, ή την χρηματιστηριακή εταιρεία στον οποίο βρίσκεται) και μιλά για διαθέσιμο ποσό των 600 εκ. δολαρίων Αμερικής (σε διεθνείς συναλλαγματικές/ΙΒΟΕ αμερικανικών ομολόγων που λήγουν στις 14/8/2014). Βεβαίως, στο τέλος προβλέπουμε ότι ο κ. Πάππας θα ισχυριστεί ότι αυτός απλά φυλάσσει τις διεθνείς συναλλαγματικές και δεν έχει ευθύνη για τη γνησιότητά τους. Οσο για τις διεθνείς συναλλαγματικές, πιστεύουμε ότι ο λόγος που δεν δημοσιοποιούνται είναι γιατί τις υπογράφει ο Stephen Wozny, για τον οποίο γράψαμε το προ περασμένο Σάββατο. (http://www.greeknewsonline.com/?p=22205#more-22205)

H Greek News έστειλε με email σειρά ερωτημάτων στον δηλώνοντα ως «γενικός διευθυντής και κηδεμόνας» της Federal Stock Transfer & Custody Agents» του Τορόντο, Γκρεγκ Πάππας, τα οποία παρέμειναν αναπάντητα. Παρομοίως το τηλέφωνο της εταιρείας δεν απαντά (υποτίθεται μιλά από το πρωί μέχρι το βράδυ) κι ο αυτόματος τηλεφωνητής δεν δίδει στοιχεία για το όνομα της εταιρείας.

Με τη βοήθεια του καλού συναδέλφου Θωμά Σάρρα στον Τορόντο του Καναδά, βρήκαμε ότι η εταιρεία, αν και λέγεται Federal (Ομοσπονδιακή) είναι εγγραμμένη στα μητρώα της τοπικής κυβέρνησης του Οντάριο. Ιδρύθηκε στις 6/6/2006 και έχει αριθμό μητρώου #001700591.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ

Η υπόθεση μετά από ένα φρενήρες τριήμερο (υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα λεφτά) άρχισε να ξεφουσκώνει. Το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας χαρακτήρισε την Πέμπτη την υπόθεση αστεία και μίλησε για χρυσοθήρες.

«Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί, επισημαίνει το υπουργείο. Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Αδωνις Γεωργιάδης, που ηγείται της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατέθεσε σε βάρος τους μηνυτήρια αγωγή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για την υπόθεση των κεφαλαίων ομογενών (End National Dept – Τέλος του Δημόσιου Χρέους), ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία λέγεται ότι υπάρχουν και διατίθενται για την πλήρη εξόφληση του ελληνικού χρέους. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται από εταιρεία της αλλοδαπής η οποία φέρεται να εκπροσωπεί κεφάλαια ομογενών, είναι ή χαλκευμένα ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι σε όλη την υπόθεση υπάρχει δόλος, ενώ διαπράττεται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Επίσης, ζητάει να ερευνηθεί εάν διαπράττεται και το αδίκημα της απάτης, καθώς υπάρχει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, επιτυγχάνοντας έτσι την παραπλάνηση του κοινού.

Ακόμη, στην αναφορά του ο Αδ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για επιτήδειους οι οποίοι δημιουργούν σενάρια συνωμοσιών, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με άλλα κράτη (ΗΠΑ και Καναδά). Η μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΥΩΤΗ

Το πρωί του Σαββάτου εμφανίστηκαν στην πρωινή του MEGA ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης και ο υπογράφων εκδότης της Greek News, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από την υπόθεση. Ο καθηγητής Καρυώτης έδωσε στη δημοσιότητα τη γνωστή συναλλαγματική “Wozny» που δημοσιοποιήσαμε στο περασμένο φύλλο, λέγοντας πως το εξασφάλισε από πρώην μέλος της ΕND που το πήρε από τον ίδιο τον κ. Σώρρα.

Ο κ. Καριώτης αποκάλυψε ότι ο ίδιος ζήτησε διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο απάντησε στις 3 Οκτωβρίου λέγοντάς του ότι το ομόλογο (που τους έστειλε προς εξέταση) ήταν πλαστό και πως κυκλοφορούν αρκετά τέτοια στην αγορά. Το πλαστό ομόλογο μάλιστα υπογράφουν ανύπαρκτοι αξιωματούχοι του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Καρυώτη, το πρώην μέλος της ΕND που του έδωσε το αντίγραφο ισχυρίζεται ότι ο κ. Σώρρας έχει ένα μπαούλο από τέτοιες «διεθνείς συναλλαγματικές».

Πάντως η ΕΝD δήλωσε ότι «κατέθεσε» έξι CDR των $100 δις. για τις «ανάγκες» της Ελλάδας. Τα CDR προφανώς αποτελούνται από πολλές διεθνείς συναλλαγματικές (μπορούμε να πιστεύουμε ότι είναι οι «συναλλαγματικές Βόζνι» όσο δεν τις δημοσιοποιούν), οι οποίες υποτίθεται ότι καλύπτονται από αμερικανικά ομόλογα δημοσίου.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του MEGA – παρότι τον κάλεσαν δεν πήγε – ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον κ. Σώρρα, Γιώργος Παπαδάκης, δεν αμφισβήτησε το πόρισμα του υπουργείου, αλλά υποστήριξε πως ο ίδιος έχει στα χέρια του τελείως διαφορετικά έγγραφα και όχι την εν λόγω διεθνή συναλλαγματική.

Υποσχέθηκε τέλος – πάλι – ότι τη Δευτέρα θα προσκομίσει «αυθεντικά αντίγραφα» στο υπουργείο Οικονομικών.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

Παρόλα τα στοιχεία που δείχνουν την υπόθεση σαν κακόγουστη φάρσα, υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες άτομα στο διαδίκτυο που τους στηρίζουν, μιλώντας για μια ακόμη συνωμοσία σε βάρος του Ελληνισμού, «με στόχο να παραδοθούν Ελλάδα και Κύπρος στα δεσμά του ΔΝΤ και του διεθνούς κεφαλαίου».

Με ένα τέτοιο άτομο, το οποίο μήνυσε το γγ του ΟΗΕ, δεκάδες διεθνείς ηγέτες και προέδρους διεθνών οργανισμών γιατί του έκλεψαν το ποσό του ενός … τρις, φαίνεται να υπάρχει έμμεση σχέση με τους ανθρώπους των δικών μας ομολόγων, καθώς οι κ.κ. Diamond και Σώρρας (σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ως γνήσιο) δηλώνουν ότι ο δικηγόρος του, τους αντιπροσωπεύει σε δάνειο ύψους 5 δις (!!!) το οποίο πρόσφεραν στην Κομητεία Τζάκσον της Αλαμπάμα.

Όπως έγραψε τη Δευτέρα η Greek News, στην εκδήλωση της προ περασμένης Κυριακής οι ηγέτες της END “παραμύθιαζαν ένα ακροατήριο που αναζητά στο Λυχνάρι του Αλαδίνου το τζίνι που θα του εξαφανίσει το εθνικό χρέος».

Αν θέλαμε λοιπόν με μία φράση να περιγράψουμε τι είναι αυτή η υπόθεση, εύστοχα την περιγράφει η επιστολή διαχώρισης της θέσης του και συνάμα απολογίας προς τον κόσμο, του καθηγητή Θόδωρου Καρυώτη:

“Δυστυχώς, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμιζε «νερό του Καματερού» και υπέβαλα την παραίτηση μου”.

«ΙΔΡΥΟΥΝ» ΚΑΙ ΤΗΝ … «ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Μέσα στον πατριωτικό του οίστρο στην εκδήλωση της προ περασμένης Κυριακής στην Αθήνα, ο πρόεδρος τη; ΕΝD Μανόλης Λαμπράκης ανακοίνωσε τη δημιουργία (με κεφάλαιο $20 δις) της «Τράπεζας Γης Κύπρου) (Cyprus Motherland Land Bank) στην οποία θα μπορούν να καταθέτουν τους τίτλους των περιουσιών τους οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες και θα παίρνουν χρήματα. Θα έχουν τη δυνατότητα να τις επαναγοράσουν όποτε το θελήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: