21.10.12

Στην Αθήνα οι πέντε Έλληνες του πλοίου Estelle...

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν το απόγευμα της Κυριακής, με πτήση της Ολυμπιακής από το Τελ Αβίβ, οι πέντε Έλληνες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Estelle.

Οι Έλληνες ακτιβιστές θα ... παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Πρόκειται για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Κοδέλα και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Βαγγέλη Πισσία, Λουκά Σταμέλλο και Μιχάλη Τικτόπουλο.

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν κάποια χρόνια συνεχίζεται με υπομονή και επιμονή και παρά τις μικρές θυσίες που απαιτούνται μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα ακόμη και στην περίπτωση που οι συνθήκες είναι δύσκολες όπως και ο αντίπαλος» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Βαγγέλης Πισίας.

Στην Αθήνα τους ανέμενε η πρέσβης Ελένη Σουρανή, διευθύντρια της Α6 Διεύθυνσης Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών.

Παρόντες στο αεροδρόμιο ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και Θοδωρής Δρίτσας.

Κατά την αναχώρησή τους, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι Έλληνες περιλαμβάνονται στους οκτώ συνολικά ακτιβιστές (επιπλέον δύο Ισπανούς και έναν Ιταλό) που οι ισραηλινές Αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους.

Στο Estelle, σημαίας Φινλανδίας, το οποίο μετέφερε εφόδια προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, επέβαιναν συνολικά 30 άτομα.

Το πλοίο περικυκλώθηκε το Σάββατο από έξι σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού, τα οποία ανέκοψαν την πορεία του, ενώ βρισκόταν 30 μίλια έξω από το λιμάνι της Γάζας.

Μετά την ανακοπή της πορείας του προς τη Λωρίδα της Γάζας, το πλοίο οδηγήθηκε στο ισραηλινό λιμάνι της Ασντότ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: