8.10.12

Το εμβόλιμο Eurogroup και ο πήχης του Μαξίμου...

Σχεδόν δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πλέον ένα εμβόλιμο Eurogroup κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου στο οποίο θα κυρωθεί το ελληνικό πακέτο μέτρων. Ο Γιάννης Στουρνάρας, σήμερα, στο Λουξεμβούργο, θα... παρουσιάσει το βασικό περίγραμμα των μέτρων, συμφωνημένο, όπως ελπίζεται, με τη τρόικα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο 2013, ωστόσο, το τελικό κείμενο δύσκολα θα είναι έτοιμο πριν από τις 18 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η παρουσία αύριο της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, συνεπάγεται κατά πολλούς ότι συνιστά το επιστέγασμα της επιτυχούς διαπραγμάτευσης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα έπαιρνε το αεροπλάνο για να έρθει στη χώρα μας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, θέλοντας προφανώς να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών, υποστηρίζουν ότι ακόμα και τώρα τίποτα απολύτως δεν έχει συμφωνηθεί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμούν πως οτιδήποτε ανακοινωθεί αύριο θα είναι μια επιτυχία. Ακόμα και έτσι όμως, η Ελλάδα έχει σε κάτι να ελπίζει, σε αυτή την περίπτωση. Ενδεχομένως, μαζί με τη δόση, να έρθει και η επιμήκυνση που αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο για την ελληνική κυβέρνηση.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: