8.10.12

Εφηβικό πάρτι μέσω facebook προκάλεσε νύχτα χάους με την αστυνομία...

Ο 17χρονος Αγιάντ Φαντίλ μαζί με φίλους του από το Χόλαντ Παρκ, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, είχε οργανώσει στο παρελθόν και άλλα επιτυχημένα πάρτι, αλλά αυτό της Κυριακής ξεπέρασε κάθε... προηγούμενο.

Με αφορμή τα 16α γενέθλια της αδερφής του, όπως είχε ενημερώσει τους γείτονες, κάλεσε μέσω facebook περίπου 200 άτομα στην πίσω αυλή του σπιτιού, για μία γιορτή με μέτριας έντασης μουσική, από τις 7 ως τις 11 το βράδυ, όπως υποστήριζε.

Η αρχική διάθεση των τριών διοργανωτών ήταν πάντως αρκετά... αμφισβητήσιμη, αν κρίνει κανείς από το όνομα του πάρτι, «Project HP», μία αναφορά στην ταινία «Project X» που παρουσιάζει ένα εφηβικό πάρτι που οδηγεί σε καταστάσεις εκτός ορίων.

Η επιτυχία παλαιότερων πάρτι της ομάδας του Φαντίλ, σε κάθε περίπτωση, οδήγησε πολύ περισσότερους να δώσουν τα 5 ή 10 δολάρια του «εισιτηρίου» για να παραστούν και τελικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 άτομα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα κλαμπ στην γειτονιά.

Οταν η αστυνομία αποφάσισε ότι πρέπει να παρέμβει, γύρω στις 9, ο κόσμος είχε ήδη καταναλώσει σημαντικές ποσότητες αλκοόλ - και το κακό δεν άργησε. Ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στα περιπολικά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο να χρειαστούν γερανό για να απομακρυνθούν, ενώ άλλα δύο υπέστησαν σημαντικές φθορές. Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

«Είμαστε ευτυχείς που δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σχολιάζοντας με κάποια απορία ότι «δεν βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη».

Ο Φαντίλ πάντως, σχολιάζοντας τα συμβάντα στα ΜΜΕ της Αυστραλίας, δεν φάνηκε να αποθαρρύνεται. «Εμαθα το μάθημά μου, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω να οργανώνω πάρτι», είπε χωρίς δισταγμό, αν και προσέθεσε: «Αλλά σίγουρα όχι σε σπίτι».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: