6.10.12

Απεργία σε εργοστάσιο του ομίλου Foxconn που κατασκευάζει εξαρτήματα για το iPhone5...

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε εργοστάσιο του ομίλου Foxconn στην Κίνα, που κατασκευάζει εξαρτήματα για το iPhone 5 Apple απεργούν από την Παρασκευή, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση China Labour Watch.

Ο όμιλος, με έδρα την Ταϊβάν κατασκευάζει...
προϊόντα τεχνολογίας και είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Τα τελευταία χρόνια στα εργοστάσιά του στην Κίνα έχουν σημειωθεί πολλές αυτοκτονίας και τον περασμένο μήνα ξέσπασαν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε εργάτες, με συγκρούσεις ανάμεσα σε περίπου 2.000 εργαζόμενους και 5.000 αστυνομικούς.

Η απεργία, με τη συμμετοχή 3.000 ως 4.000 εργατών, στο εργοστάσιο του Ζενγκζού στην κεντρική Κίνα άρχισε την Παρασκευή μετά την απόφαση της διεύθυνσης να αυξήσει το επίπεδο παραγωγής των προϊόντων της, ζητώντας από τους εργαζόμενους να δουλεύουν τις αργίες, διευκρίνισε η οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Η απεργία άρχισε επειδή οι εργάτες υφίστανται υπερβολικά μεγάλη πίεση» δήλωσε ο διευθυντής της China Labour Watch Λι Τσιάνγκ.

«Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πολλές γραμμές παραγωγής του iPhone έχουν σταματήσει σε διαφορετικούς τομείς του εργοστασίου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Foxconn συναρμολογεί προϊόντα της Apple, της Sony και της Nokia και έχει περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην Κίνα.

Το 2010, τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι της Foxconn αυτοκτόνησαν εξαιτίας, όπως αναφέρουν ακτιβιστές της οργάνωσης, των πολύ σκληρών συνθηκών εργασίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: