18.10.12

Μήνυση στη Guardian ο Δένδιας!...

www.crime.gr
Επιβεβαίωσε ο Δένδιας ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά του Guardian σχετικά με δημοσίευμα που ανέφερε ότι συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας βασανίστηκαν κατά την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ.
Μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής άφησε...
μάλιστα να εννοηθεί ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των συλληφθέντων.

«Σας προλέγω ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας».

Αναφερόμενος στο θέμα της μήνυσης κατά του Guardian ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Σας το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις;Εγκαταλείψτε την αριστερίστικη λογική της δεκαετίας του ’70.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ να δημοσιοποιεί τα πρόσωπα κουκουλοφόρων που συλλαμβάνονται στα επεισόδια:

«Η αποκάλυψη των χαρακτηριστικών δείχνει αφενός στην ελληνική κοινωνία κάτι για το οποίο έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη συνωμοσιολογία, κύριε Βούτση. Με συγχωρείτε που απευθύνομαι σε εσάς. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας για λόγους που εγώ ειλικρινώς δεν αντιλαμβάνομαι έχουν την ψευδαίσθηση ότι πίσω από τις κουκούλες κρύβονται κάποιοι άλλοι αστυνομικοί ή κάποιες άλλες σκοτεινές δυνάμεις και όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι που γίνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι αυτό χτίζεται για να εκτραπεί το λαϊκό κίνημα, κλπ. Είναι συμφέρον όλου του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας, του κάθε Έλληνα πολίτη, της δημόσιας ασφάλειας να αποκαλύπτονται τα χαρακτηριστικά αυτών που συλλαμβάνονται με κουκούλες να βιαιοπραγούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: