10.10.12

H επιστολή στα ελληνικά της ανταποκρίτριας του Focus στους Έλληνες...

«Αγαπητοί Έλληνες, η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας»...
Λανθασμένη αντίδραση χαρακτηρίζει, με άρθρο της στα ελληνικά, η ανταποκρίτρια του Focus τις έντονες αντιδράσεις στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα. Αγαπητοί Έλληνες, λέει η Μαρτίνα Φίετς, η Άνγκελα Μέρκελ δεν ...
αξίζει το μίσος σας και δεν έχει κανένα νόημα ένα ξέσπασμα σε λάθος αποδέκτες. Δεν έχει κανένα νόημα να ξεσπάτε στην πρόεδρο κυβέρνησης της χώρας η οποία σαν καμιά άλλη μπορεί, και (πρέπει) να φέρει προσπάθειες για βοήθεια στην Ελλάδα γράφει η Φίετς καλώντας την Ελλάδα, να δημιουργήσει ένα λειτουργικό κράτος, ένα αποδοτικό σύστημα φορολόγησης και μία ανταγωνιστική οικονομία. Αιχμές αφήνει και για τους πλούσιους πολίτες της χώρας που αποφεύγουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους ρίχνοντας το βάρος στις πλάτες μικρομεσαίων και φτωχών.
Δε μπορώ να φανταστώ, ότι στη πλειοψηφία σας πιστεύετε ότι για την τωρινή κατάντια της χώρας σας ευθύνεται η γερμανίδα ομοσπονδιακή Καγκελάριος, γράφει η Φίετς στην ανοιχτή επιστολή τους προς τους Έλληνες, λέγοντας ότι οι προσβολές στην Γερμανίδα καγκελάριο δεν την διευκολύνουν να εξασφαλίσει πλειοψηφίες για την υποστήριξη της Ελλάδας.

Το αντίθετο συμβαίνει. Μειώνεται η προθυμία να βοηθήσουν. Γίνεται δυσκολότερο να εξηγηθεί στη Γερμανία πόσο σπουδαία είναι μια κοινή Ευρώπη λέει χαρακτηριστικά.

Κατά την Γερμανίδα δημοσιογράφο, «οι ακραίοι Αριστεροί και Δεξιοί που διασπείρονται στους δρόμους δε προσφέρουν καμία ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη πορεία σταθεροποίησης» και η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, ελπίζει ότι θααποδεικνύει ότι

«Δεν είναι το ζητούμενο να δίνει ο μεγάλος στον μικρό εντολές. Δεν πρόκειται για υπαγόρευση κακίας. Το θέμα είναι να εξασφαλιστεί η επιβίωση της πανέμορφης σας χώρας. Να δυναμώσει πάλι η Ευρώπη και να συνεχίζει να ακούγεται η κοινή ήπειρος μας στον παγκόσμιο ανταγωνισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: