4.10.12

«Έντιμο ψεύτη» χαρακτηρίζει τον Γιούνκερ η «Handelsblatt»...

Σκληρή επίθεση κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» και τον δημοσιογράφο Γιαν Μάλιεν, ο οποίος χαρακτηρίζει τον τον επικεφαλής του Eurogroup, «έντιμο ψεύτη».
Στο άρθρο του με τίτλο «Οι ελαφρές υποσχέσεις γρήγορα διαλύονται», ο πολιτικός συντάκτης σημειώνει ότι ...
«κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι πολιτικοί των χωρών της ζώνης του ευρώ που αντιμετωπίζουν προβλήματα συνεχίζουν να λένε ιστορίες με σκοπό να κατευνάσουν τους ψηφοφόρους και τις χρηματοπιστωτικές αγορές».



«Όμως, η προσπάθειά τους αυτή δείχνει σε βάθος χρόνου ότι είναι ένα παιχνίδι που δε λειτουργεί. Ακόμη και η ίδια η Γερμανία δεν είναι ένα μοντέλο – πρότυπο» επισημαίνει ο κ. Μάλιεν



«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ένας έντιμος ψεύτης», αναφέρει ο συντάκτης και εξηγεί ότι «ο επικεφαλής του Eurogroup επιθυμεί πρωτίστως να εξασφαλίσει ότι θα πει ψέματα στο κοινό ξανά και ξανά».



«Μυστικές συζητήσεις στο σκοτάδι ήταν πιο κατάλληλες για να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης, λέει αξιωματούχος του Λουξεμβούργου. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές είχαν την τάση να υπερβάλλουν. Όπως και πέρυσι, η κρίση βύθισε δραματικά το ευρώ και ο Γιούνκερ αρνήθηκε εκείνη τη στιγμή να προβεί σε μια μυστική συνάντηση με τους ομολόγους του από τις χώρες της Ένωσης. Ο ίδιος μάλιστα, απάντησε στη σχετική πρόταση: “Όταν η κατάσταση γίνει σοβαρή, τότε θα πρέπει να βρεθούμε”», υπογραμμίζει ο κ.Μάλιεν.



Στη συνέχεια στρέφει τα πυρά του κατά των πολιτικών ηγεσιών των χωρών της Ευρωζώνης οι οποίοι «εξαπάτησαν κατ’ εξακολούθησιν το κοινό».



«Ο Γιούνκερ δεν είναι ο μόνος πολιτικός που, ενώ το ευρώ βρίσκεται σε κρίση, εξαπάτησε το κοινό κατ’ εξακολούθησιν. Πάνω απ’ όλα, οι πολιτικοί των χωρών που έχει εκδηλωθεί η κρίση, -δηλαδή η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα-, είναι… καπετάνιοι στη συστροφή των γεγονότων. Οι Έλληνες παραποίησαν τα στατιστικά τους στοιχεία, οι Ισπανοί έθεσαν εντελώς ουτοπικούς δημοσιονομικούς στόχους και οι Ιταλοί έλεγαν στους συνεργάτες τους, ευρισκόμενοι υπό πίεση, ιστορίες τρόμου. Οι Γερμανοί ενόχλησαν τους πολιτικούς που είχαν στοχεύσει, αλλά σίγουρα δεν είναι πρότυπα στον τομέα αυτό», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα...

 http://www.tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: