24.10.12

Διώτης: Η νομιμότητα δεν ισχύει «a la carte» - Όλο το υπόμνημά του...

crime.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Την θέση του ότι η λίστα που του παραδόθηκε από τον Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν παράνομη δεν είχε κανένα λόγο να ασχολείται με λίστες που ήταν προϊόντα υποκλοπής αναφέρει στο υπόμνημα του προς τους οικονομικούς Εισαγγελείς ο Γ.Διώτης.
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναφέρει ότι...
στα «μέσα Ιουνίου 2011 ο αποχωρών τότε Υπ. Οικονομικών μου απέστειλε ένα usb. To εν λόγω μου παραδόθηκε ατύπως, χωρίς δηλαδή οποιοδήποτε διαβιβαστικό ή συνοδευτικό έγγραφο… και χωρίς να συνοδεύεται από οποιαδήποτε εντολή περί χειρισμού του από Υπουργό.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, επειδή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για ηλεκτρονική λίστα άνοιξε ο ίδιος το συγκεκριμένο usb και διαπίστωσε ότι καταγράφονταν ονόματα φυσικών προσώπων και επωνυμίες εταιριών, όπως επίσης κα διάφορα ποσά σε δολάρια χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε μνεία σχετικά με την προέλευση των ποσών.

Ο κ. Διωτης αναφέρει ότι οι πληροφορίες αφορούσαν σε παλαιότερες εγγραφές, πριν δηλαδή την οικονομική κρίση,
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υπογραμμίζει «δεν είχα κανένα λόγο να ασχολούμαι με λίστες που ήσαν προϊόντα υποκλοπής και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, όταν ήδη ερευνούσα στοιχεία που προέκυπταν από πληροφορίες και καταλόγους, οι οποίοι είχαν τεθεί υπόψη του ΣΔΟΕ με καθόλα νόμιμο τρόπο»

Ακολούθως αναφέρει ότι συναντήθηκε με τον νέο Υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011 και όταν του ζήτησε τη γνώμη του για την αξιοποίηση των πληροφοριών του usb του είπε ότι ήταν παράνομη η λήψη αυτών των αρχείων.

Όπως υποστηρίζει, ο Υπουργός συμφώνησε με την άποψη του, κράτησε το usb και δεν του έδωσε οποιαδήποτε εντολή σχετικά με αυτό.

Ο κ.Διωτης αναρωτιέται καταλήγοντας ποια είναι η πραγματική αποδεικτική αξία των καταχωρημένων στοιχείων στο επίμαχο usb, ενώ τονίζει ότι εξακολουθεί να έχει την άποψη ότι η νομιμότητα δεν ισχύει «a la carte»


Δεν υπάρχουν σχόλια: