13.10.12

Mετά τη λίστα των "36", ψάχνει λίστα του Λιχτενστάιν!...

Ο Νίκος Τσούκαλης, δηλαδή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ήταν εκείνος που με ερώτησή του στη Βουλή, ανακίνησε το θέμα της λίστας των «36» του ΣΔΟΕ, απ’ όπου ξεκίνησε η πολιτική αναταραχή με την εμπλοκή του... ονόματος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μία πολιτική αναταραχή που λίγο έλειψε να αποσταθεροποιήσει… μοιραία την κυβέρνηση.

Όμως, η αγωνία του βουλευτή για την πάταξη της φοροδιαφυγής τον κάνει να αναζητεί… κι άλλες λίστες. Έτσι, χθες, θυμήθηκε την περίφημη λίστα του Λίχτενσταϊν, που είχαν παραδώσει οι γερμανικές φορολογικές αρχές και περιείχε τις καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν από πρόσωπα που υπάγονται σε φορολογία στην Ελλάδα.

Με νέα ερώτησή του, λοιπόν, προς τον Γιάννη Στουρνάρα, τον ρωτά τι έγινε με τη λίστα του Λίχτενσταϊν, υπενθυμίζοντας ότι στις 26 Μαρτίου του 2010, ο τότε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη είχε πει ότι «τα εν λόγω στοιχεία παραλήφθηκαν με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε με τις αρμόδιες Γερμανικές Φορολογικές Αρχές και έχουμε προβεί, ήδη, στις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο για τυχόν εντοπισμό διαφυγούσας φορολογητέας ύλης». Μάλιστα, ο κ. Τσούκαλης, από κοινού με τον Βασίλη Οικονόμου, ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει με… διευθύνσεις με ονόματα, δηλαδή να αποκαλύψει το περιεχόμενο της λίστας στη Βουλή. Προς το παρόν, πάντως, ο κ. Στουρνάρας ασχολείται με την τρόικα…
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: