1.10.12

Mια εβδομάδα xωρίς συγκοινωνία χωριά του Πηλίου...


ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Χωρίς συγκοινωνία έχουν μείνει εδώ και μια εβδομάδα τα χωριά Μούρεσι, Κισσός, Ανήλιο και Άγιος Δημήτριος, αφού το υπεραστικό ΚΤΕΛ πλέον κάνει τελική στάση στην ...
Τσαγκαράδα, ενώ πρώτα το λεωφορείο τερμάτιζε στη Ζαγορά. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών να αναγκάζονται να πηγαίνουν στα χωριά τους είτε με ταξί είτε με Ι.Χ. Συγκεκριμένα η Τσαγκαράδα απέχει από το Μούρεσι 10’ ενώ ο Άγιος Δημήτριος 20’ λεπτά.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα χωριά τους προς το Βόλο δεν μπορούν παράλληλα οι κάτοικοι της Τσαγκαράδας και των υπολοίπων χωριών να μεταβούν στη Ζαγορά όπου βρίσκεται το Κέντρο Υγείας, η τράπεζα και οι λοιπές υπηρεσίες του χωριού.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μπρίζης, Αντιδήμαρχος Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, τονίζει: «Εδώ και δέκα ημέρες οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τη Ζαγορά. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο πάρθηκε αυτή η απόφαση από το Υπεραστικό ΚΤΕΚ Μαγνησίας. Αυτό που ζητάμε είναι η επαναδρομολόγηση της γραμμής».

Συγκεκριμένα προχθές ο Αντιδήμαρχος απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας , προκειμένου το λεωφορείο της γραμμής να τερματίζει στην Ζαγορά και όχι στην Τσαγκαράδα.

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων σύμφωνα με τον κ. Μπρίζη, οι οποίοι πηγαίνουν με τα πόδια είτε στο Μούρεσι είτε στον Άγιο Δημήτριο επειδή δεν έχουν αυτοκίνητο: «Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται έτσι οι άνθρωποι, και ακόμη ο καιρός είναι καλός, αργότερα όταν χειμωνιάσει τι πρέπει να γίνει;» επισημαίνει ο κ. Μπρίζης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης αναφέρει ότι οι κάτοικοι της Ζαγοράς εξυπηρετούνται κυρίως από το δρομολόγιο που γίνεται μέσω Χανίων, ενώ το συγκεκριμένο δρομολόγιο εξυπηρετούσε μόνο 2-3 άτομα: «Το θέμα είναι να υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο και όχι απλά να λέμε ότι υπάρχει λεωφορείο. Το δρομολόγιο κόπηκε γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο, ενώ παράλληλα τερματίζει στην Τσαγκαράδα γιατί εξυπηρετεί τους μαθητές των σχολείων».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: