10.10.12

Πίσω από τα θερμά λόγια της Mέρκελ...

Σε έναν κανονικό αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθεί η Ελλάδα αν θέλει να προλάβει τις ημερομηνίες - προθεσμίες και να εισπράξει το ταχύτερο δυνατό τα 31,5 δισ. ευρώ της δόσης από την κοινοτική βοήθεια.

Αυτό είναι το... συμπέρασμα της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ χθες στη χώρα μας. Και μπορεί η κ. Μέρκελ να μίλησε με σχετικά θερμά λόγια για την πρόοδο που σημείωσε η ελληνική οικονομία σε πολλά μέτωπα, στο οικονομικό επιτελείο, όμως, αυτό το οποίο κρατούν είναι η προτροπή της για να συνεχισθεί η προσπάθεια με τον ίδιο ρυθμό και ακόμα πιο πιεστικά. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται, για το βιοτικό επίπεδο σημαντικής μερίδας των Ελλήνων πολιτών.

Τα βλέμματα όλων πέφτουν, εξ αυτού του λόγου, στο πακέτο των μέτρων, ύψους 13,8 δισ. ευρώ, που εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που δίνονται από ελληνικής πλευράς.

Το αποτέλεσμα του Eurogroup είναι αμφίσημο για την ελληνική πλευρά, αν και η Αθήνα το πανηγύρισε, έστω και συγκρατημένα. Η τρόικα ωστόσο προειδοποιεί ότι τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: