10.10.12

Καταθέτει για την "λίστα Λαγκάρντ" o Βενιζέλος...



Στον οικονομικό εισαγγελέα ο Σπύρος Πλασκοβίτης...
Αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα η κατάθεση του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ερευνά την λίστα Λαγκάρντ καθώς... ο πρώην υπουργός «συμπτωματικά» λείπει στο εξωτερικό.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αύριο Πέμπτη στη 1.30 θα καταθέσει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 4.00 ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης. Ο νυν υπουργός Γιάννης Στουρνάρας θα παραστεί την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα.
Παρά ταύτα, τα μέλη της επιτροπής εμφανίζονται ιδιαιτέρως προβληματισμένα και αυτό γιατί επιθυμούσαν να ξεκινήσουν με την εξέταση του κ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο θεωρούν ως τον «βασικό πρωταγωνιστή» της υπόθεσης. Χαρακτηρίζουν δε ως «υποκριτική» την χθεσινή ανακοίνωση του πρώην υπουργού που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Είναι προφανές ότι είμαι στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου που θα ζητήσει διευκρινίσεις για τις ενέργειες κατά της φοροδιαφυγής τις οποίες δρομολόγησα ως Υπουργός Οικονομικών» εξηγώντας ότι «αν και είχε ενημερωθεί για την κλήση του από την επιτροπή επέλεξε να αναχωρήσει για το εξωτερικό… ελπίζουμε να γυρίσει σύντομα».

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, κατέθεσε νωρίτερα σήμερα, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Σπύρος Πλασκοβίτης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μετά τους πρώην υπουργούς Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου που κατέθεσαν μυστικά πριν από λίγες ημέρες στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο κύριος Πλασκοβίτης εκλήθη σήμερα για να εξηγήσει τι συνέβη με το cd που περιείχε 1.991 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: