15.10.12

ΚΥΠΡΟΣ: Ενα εκατομμύριο ευρώ σε νέες επιχειρήσεις από το ίδρυμα "Stelios"...

Λεμεσός: Η Κύπρος θα βγει από την οικονομική κρίση με τη δημιουργία νέων και μικρών επιχειρήσεων, δήλωσε σήμερα ο γνωστός επιχειρηματίας, ιδρυτής της...
easyGroup, Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος το μεσημέρι απένειμε τα πέντε Επιχειρηματικά Βραβεία Δικοινοτικής Συνεργασίας 2012, που οργανώνει το φιλανθρωπικό του ίδρυμα "Stelios" και τα οποία στοχεύουν στην προώθηση και αρμονική συνεργασία Ε/κ και Τ/κ επιχειρηματιών του νησιού.

Τα βραβεία συμπληρώνουν φέτος τέσσερα χρόνια ζωής και συνολικά έχουν δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ σε 20 κοινοπραξίες που απαρτίζονται από Ε/κ και Τ/κ επιχειρηματίες, οι οποίοι έλαβαν 50 χιλιάδες ευρώ, για την από κοινού δραστηριοποίηση τους, προς όφελος ολόκληρου του νησιού.

Φέτος, είναι το τελευταίο έτος της αρχικής δέσμευσης του Στέλιου Χατζηιωάννου για παραχώρηση ενός εκατομμυρίου, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δυο κοινοτήτων στο νησί και, όπως ο ίδιος δήλωσε στα ΜΜΕ, αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και το 2013, με άλλα δέκα βραβεία των 10 χιλιάδων ευρώ για κάθε νικήτρια ομάδα. Την ίδια ώρα, έκανε έκκληση προς άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, να συμμετάσχουν στην υποστήριξη του βραβείου, με ισότιμο ποσό χρηματοδότησης.
Αφού συνεχάρη τους φετινούς πέντε νικητές, ο Στέλιος Χατζηιωάννου εξέφρασε την άποψη πως "θα βγούμε από την οικονομική κρίση με τη δημιουργία καινούργιων επιχειρήσεων, γιατί είναι οι μικρές επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας, όχι οι μεγάλες".

"Οι τράπεζες κλείνουν θέσεις εργασίας τώρα, γιατί αναπτυχθήκανε πιο γρήγορα από ό,τι έπρεπε", είπε και συμπλήρωσε "το μέλλον είναι σε μικρές επιχειρήσεις, σε επιχειρηματίες, σε ανθρώπους που ρισκάρουν τα δικά τους κεφάλαια, που δουλεύουν οι ίδιοι στις επιχειρήσεις τους, που δημιουργού θέσεις εργασίας".
Από έρευνα που έγινε, συνέχισε, διαπιστώθηκε ότι, πέραν από 1-2 περιπτώσεις, οι υπόλοιποι νικητές των προηγούμενων χρόνων, συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν θέσεις εργασίας στο νησί.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ευχαρίστησε το Στέλιος Χατζηιωάννου και το ίδρυμα "Stelios", "διότι αυτή η προσπάθεια, αυτή η στήριξη νέων επιχειρηματιών, νέων ιδεών, είναι η προϋπόθεση για την πολυπόθητη οικονομική αναζωογόνηση, μεσούσης της χειρότερης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας".

"Η προσπάθεια του Στέλιου είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο", είπε ο κ. Γιωρκάτζης, γιατί "μέσω της συνεργασίας, με καταλύτη την επιχειρηματικότητα, συνεργάζονται νέοι από τις δυο κοινότητες, αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε ο ένας τον άλλο και έτσι επαναπροσδιορίζουμε, επανασχεδιάζουμε το μέλλον των πόλεων μας και γιατί όχι, της χώρας μας ολόκληρης".

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, επεσήμανε από την πλευρά του την "πολύχρονη και σταθερή συμβολή του Στέλιου Χατζηιωάννου στα περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα της Κύπρου ευρύτερα, αλλά και με τη δημιουργία αυτού του ιδρύματος, που στεγάζεται στο παλιό πατρικό σπίτι της μητέρας του".

Ταυτόχρονα, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες για τα βραβεία που απονέμει το ίδρυμα σε Ε/κ και Τ/κ, καθώς όπως υπογράμμισε, "η ιδέα αυτή, εκτός του ότι συνεισφέρει οικονομικά σε μια στιγμή δύσκολη για τον τόπο μας, εκφράζει μιαν ακόμη προσπάθεια του Στέλιου, που βγαίνει μέσα από τη ψυχή του και συμβάλλει ώστε άνθρωποι των δυο κοινοτήτων να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον, να δημιουργήσουν μια προσωπική σχέση, να αναπτύξουν κοινή δράση, να συνεισφέρουν λίγο ή πολύ, στην προσπάθεια μας να επανενώσουμε τον τόπο μας".


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: