2.10.12

Tι είπαν, Σαμαράς – Χριστόφιας...

Απαράβατο κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου χαρακτήρισε την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ ο Αντώνης Σαμαράς μετά από συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Χριστόφια στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η Ελλάδα θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των... κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και για μια λύση στο Κυπριακό που θα βασίζεται πάνω στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στις αξίες της ΕΕ» διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος κάλεσε για μια ακόμη φορά την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη, απαράδεκτη πολιτική της, ευχαριστώντας παράλληλα την Ελλάδα για την βοήθεια που της παρέχει και τη στήριξη.

«Οι Τουρκοκύπριοι μόνο θετικά μπορούν να αποκομίσουν από την εκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ», σημείωσε ο κ. Χριστόφιας, επισημαίνοντας ωστόσο πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αφήσουν την αδιάλλακτη στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: