27.10.12

ZDF: Στα υψηλότερα ποσοστά οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ...

Στα υψηλότερα ποσοστά τους, κατά την τελευταία τριετία, εμφανίζει δημοσκόπηση της ZDF τους Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελας Μέρκελ, ωστόσο τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης δεν συνηγορούν υπέρ ενός καθαρού νικητή για τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με ...
τη δημοσκόπηση, ούτε η κεντροδεξιά συμμαχία της Μέρκελ, ούτε και η κεντροαριστερή συμπαράταξη της αντιπολίτευσης εμφανίζονται ικανές να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, αύξησαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 39% το ποσοστό τους στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό που αποτελεί το υψηλότερο που πέτυχε η παράταξη από τον Σεπτέμβριο του 2009 λίγο πριν τις εκλογές, στις οποίες επικράτησαν με 33,8%.

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), φέρονται να χάνουν δύο ποσοστιαίες μονάδες με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 29%, ενώ οι Πράσινοι αυξάνουν κατά μία μονάδα τη δύναμή τους, στο 13%. Παρόλα αυτά, το ποσοστό του 42% που αθροίζουν τα δύο κόμματα δεν τους εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην Μπουντεσταγκ.

Με βάση την ίδια σφυγμομέτρηση το κόμμα της Αριστεράς παραμένει καθηλωμένο στο 6%, ενώ οι Πειρατές συγκεντρώνουν μόλις 4%, και δεν εισέρχονται στη Βουλή, παρά τα εντυπωσιακά ποσοστά που κατέγραφαν πριν έναν χρόνο...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: