22.11.12

Σπανούλης: «Ο Ολυμπιακός με εκφράζει 100%»...

Ο αρχηγός του ΟΣΦΠ μίλησε για την επιλογή του να φύγει από τον ΠΑΟ...
Σε μια από τις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις του χωρίς αθλητική περιβολή, ο 30χρονος αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, ωστόσο δεν...
προέβη στη μεγάλη αποκάλυψη, που θα μπορούσε να ήταν η αναφορά στους ακριβείς λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση ζωής να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον «αιώνιο» αντίπαλο το καλοκαίρι του 2010.

Αναφέρθηκε, πάντως, στο επίμαχο καλοκαίρι επαναλαμβάνοντας ότι «έγιναν πράγματα που με ενόχλησαν», σχολίασε την περυσινή δημόσια διένεξη με τους κκ. Ζέλικο Ομπράντοβιτςκαι Δημήτρη Ιτούδη λέγοντας ξανά ότι «ξεπέρασαν τις αρχές τους», ενώ υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός τον αντιπροσωπεύει και τον εκφράζει κατά 100%. Φυσικά, μίλησε και για την αποψινή (Πέμπτη 22/11, 21.45, ΕΤ1) δύσκολη αναμέτρηση με την τουρκική Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ακολουθούν ορισμένες από τις αναφορές του «Kill Bill» στην εκπομπή «Βράδυ» του «ANT1»:

Για την περυσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος: «Ζήσαμε φανταστικές στιγμές, το είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Είχαμε χρόνια να πάρουμε κάποιο τίτλο. Είμαι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος που και εγώ έγινα μέρος της ιστορίας. Προς Θεού, κανείς δεν το περίμενε. Όλοι έλεγαν πως δεν θα περνούσαμε ούτε το Top16. Όταν πήραμε τον Ντόρσι και τον Λο, βρήκαμε ρόλους, φορμαριστήκαμε απίστευτα και μετά φτάσαμε εκεί που φτάσαμε».

Για την ηγετική παρουσία του ειδικά κατά την περυσινή περίοδο: «Ποτέ δεν θέλησα να αποδείξω κάτι. Έκανα ό,τι λέει η καρδιά μου και η λογική μου. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βγω μπροστά, προσπάθησα να το κάνω και τελικά είχε καλά αποτελέσματα».

Για το προσωνύμιο «Kill Bill»: «Το Kill Bill βγήκε από τότε που ήμουν στο Μαρούσι. Ίσως από κάποια μεγάλα σουτ που είχα βάλει τότε. Με κολακεύει, δεν μπορώ να πω».

Για την αντιμετώπιση εκ μέρους των αντιπάλων του: «Τρώω αρκετό ξύλο, “αγωνιστικό ξύλο”, είναι αλήθεια. Συνήθως γονατιές στα σκριν. Αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού».

Για τους λόγους της αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό: «Έγιναν πράγματα που με ενόχλησαν, κυρίως την τελευταία χρονιά στην ομάδα. Υπήρχε μια κούραση πνευματική να κάθομαι να αντέχω τέτοια πράγματα. Ίσως δεν άξιζα αυτά που έγιναν την τελευταία χρονιά. Στο τέλος κάθε διαδρομής ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Κατά περιόδους έχουν ακουστεί πολλά, ότι είμαι μαλωμένος με τον Σάρας ή τον Δημήτρη (σσ.: Διαμαντίδη). Αυτά όλα είναι αηδίες. Χάθηκε η επικοινωνία μεταξύ εμού και των ανθρώπων της ομάδας».

Για τους κκ. Ζέλικο Ομπράντοβις και Δημήτρη Ιτούδη: «Είμαι πεισματάρης. Με αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός και ο ρόλος που έχω στην ομάδα ως χαρακτήρα. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και τους ηγέτες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό. Τους σέβομαι, αλλά έτσι όπως τα έφερε η ζωή και είμαι στον Ολυμπιακό, είναι κάτι που με εκφράζει 100%. Ο κύριος Ομπράντοβιτς και ο κύριος Ιτούδης είχαν πάντα μια αρχή που έλεγε πως "τα εν οίκω μη εν δήμω", αλλά στην προκειμένη περίπτωση ξεπέρασαν αυτή την αρχή».

Για την αντίδρασή του να βγάλει τη γλώσσα στον περυσινό πέμπτο τελικό με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν η στιγμή. Έγινε ασυναίσθητα, παίζαμε σε γεμάτο γήπεδο, υπήρχε μεγάλη ένταση, ήμουν εκστασιασμένος και βγήκε έτσι, από μέσα μου».

Για τα γούρια του: «Bάζω τα παπούτσια μου στη σειρά και στο σπίτι μου το ίδιο κάνω. Και βάζω τον γιό μου τον μεγάλο, τον Θανάση, να κάνει το ίδιο».

Για τους εφετινούς στόχους του Ολυμπιακού: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και να περάσουμε στο Top16».

Για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές: «Μας νίκησαν με μεγάλη διαφορά στο πρώτο ματς, είναι και θέμα εγωισμού. Ήταν από τις λεγόμενες καλές σφαλιάρες. Μας ταρακούνησε για καλά, αλλά πρέπει τώρα να αντιδράσουμε. Τέτοιες ήττες με κάνουν και νιώθω ντροπή, για τον χρόνο που ξοδεύω στο γήπεδο, για τον κόσμο, για τους προέδρους που είναι πάντα δίπλα μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές»...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: