25.11.12

Ανασχηματισμός με 3 στόχους...

Ανασχηματισμός με «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις», χωρίς να μεταβάλλεται ο πυρήνας των βασικών υπουργείων και με αλλαγές στο ευρύτερο μοντέλο διακυβέρνησης, είναι στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά για το... επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τη "Real News".

Οι στόχοι που θα έχει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το «λίφτινγκ» θα είναι τρεις. Η επιτάχυνση των ρυθμών, η άμεση και μετρήσιμη ανά μήνα αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή όσων ψηφίστηκαν και η αντιμετώπιση δυσλειτουργιών από κινήσεις υπουργών να εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης, τονίζει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η σχολή σκέψης που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές προσώπων τώρα καθώς τα προβλήματα που θα δημιουργούσε θα ήταν περισσότερα. Δυσαρέσκεια, μεγαλύτερη εμπλοκή των κυβερνητικών εταίρων και ιδιαίτερα της ΔΗΜΑΡ, που θα μπορούσε να λειτουργήσει παρελκυστικά.

Ωστόσο, δε φαίνεται να κερδίζουν έδαφος οι εισηγήσεις τους, καθώς όπως τονίζει στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά τον τελικό λόγο στη σύνθεση και το συντονισμό της κυβέρνησης θα τον έχει ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: