7.11.12

Πάνω από 60.000 κόσμου στο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων στο Σύνταγμα (απευθείας εικόνα)...


Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 5 το απόγευμα και με εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συμμετοχή του κόσμου, το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με τους...
πρώτους υπολογισμούς, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 60.000. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν και προσαγωγές, άγνωστος όμως είναι ο αριθμός τους.

Την ίδια ώρα, εντός της Βουλής, συνεχίζεται η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, που έφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στις 17:00, απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά της, η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ στους δρόμους θα βγουν, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, και οι υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ., που χρησιμοποιούνται για την καταστολή διαδηλώσεων.

Παράλληλα, έξω από τη Βουλή, έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης που χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιστάσεις.

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς, από τις 12 το μεσημέρι εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ. Μετρό και ηλεκτρικός λειτουργούν από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας, για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Για λόγους ασφαλείας, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Κλειστοί, επίσης, θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τα συνδικάτα εξήγγειλαν νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή -ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού 2013- στις 17:00, ενώ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Δείτε απευθείας εικόνα από το Σύνταγμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: