12.11.12

A. Λοβέρδος: «Υπήρχε ιθύνων νους στα περσινά επεισόδια;»...



Του Τάσσου Παππά

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμο υούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει σε «ιθύνοντες νόες» τους οποίους πάντως δεν κατονομάζει, τα περσινά σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα, όταν τα... ψηφισθέντα τότε μέτρα ήταν «πολύ ηπιότερα» των σημερινών.



Και θέτει το ερώτημα μήπως τα επεισόδια προκλήθηκαν τότε με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.



Κατά μία ερμηνεία, τα πυρά του απευθύνονται κυρίως σε Ν.Δ. και στο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που απέμεινε να συγκυβερνά με τον Αντώνη Σαμαρά. Πολύ πρόσφατα άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε την άμεση αλλαγή της ηγεσίας του Κινήματος.



Παράλληλα δε προσπαθεί να βάλει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να μετέχει σε έναν υπό διαμόρφωση πολιτικό σχηματισμό υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή όλων των «προθύμων» υποστηρικτών των μνημονίων.



Ολόκληρη η δήλωση Λοβέρδου είναι η ακόλουθη :



«Μου κάνει εντύπωση ότι ένα χρόνο πριν και για πολύ ηπιότερα μέτρα, αλλά και μετά την απόφαση για το κούρεμα καιγόταν η Αθήνα και προπηλακίζονταν οι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος.



Ένα χρόνο μετά δικαιούμαι να απορώ μήπως τελικά υπήρξε ιθύνων νους που έδινε κατεύθυνση, με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών;



Θα δοθεί απάντηση στο ερώτημα αυτό τους επόμενους μήνες… Προφανώς και δεν εύχομαι να ξαναγίνουν επεισόδια, δικαιούμαι όμως ν΄αναρωτιέμαι -ως ένας από αυτούς που έχουν υποστεί τα πάνδεινα- πώς όλα αυτά τώρα έχουν σταματήσει».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: