11.11.12

Το κηλιδωμένο BBC χρειάζεται «εκ βάθρων αναδιοργάνωση»...



Ο Κρις Πάτεν, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του BBC, δήλωσε σήμερα ότι το βρετανικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο χρειάζεται «μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση» καθώς η φήμη του έχει κηλιδωθεί από ένα διπλό σκάνδαλο παιδοφιλίας.

Ερωτηθείς από.. τον δημοσιογράφο Άντριου Μαρ του τηλεοπτικού δικτύου BBC TV1, ο Πάτεν απάντησε: «αν με ρωτάτε αν το BBC χρειάζεται μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση, λέω ναι, το έχει απόλυτη ανάγκη. Είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Τζορτζ Εντγουίσλ υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του, μόλις τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, με αφορμή τη μετάδοση εκπομπής στην οποία κατηγορήθηκε λανθασμένα για παιδεραστία ένα σημαίνον στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος της εποχής της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Όταν ερωτήθηκε αν ο Εντγουίσλ πιέστηκε να παραιτηθεί ή ήταν δική του απόφαση, ο Πάτεν σημείωσε ότι ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC «αποχώρησε με αξιοπρέπεια».

Τις τελευταίες εβδομάδες το BBC είχε επικριθεί δριμύτατα διότι φέρεται να συγκάλυψε το γεγονός ότι ένας από τους διασημότερους παρουσιαστές του, ο Τζίμι Σάβιλ, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δεκάδες παιδιά.

Την Παρασκευή, το BBC ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, επειδή στην εκπομπή έρευνας Newsnight που μεταδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου κατηγορήθηκε άδικα για παιδεραστία ένα παλαιό στέλεχος των Τόρις.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: