26.11.12

Οριστική «πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ από την Αλ. Παπαρήγα (BHMA)...

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες, με τον πλέον επίσημο τρόπο η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα του ΣΕΦ, σε εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

«Από τις πιο σημαντικές στιγμές της... τελευταίας δεκαετίας, που θα αποδειχθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια ιστορική, αποτέλεσε η άρνησή μας το Μάιο του 2012 να δηλώσουμε ότι θα δώσουμε στήριξη σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης της κρίσης, με την μάσκα "της ενότητας της αριστεράς" ή κυβέρνησης της αριστεράς» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, κλείνοντας κάθε συζήτηση για την όποια προσέγγιση με την Κουμουνδούρου.

«Ναι, υποστήκαμε εκλογικά και πολιτικά τραύματα. Ναι. Κάποιοι φίλοι και οπαδοί μας πίστεψαν ότι μπορεί να λυθούν τα οξυμμένα προβλήματα του βασανισμένου λάου με συνταγές τύπου ΣΥΡΙΖΑ ή τύπου ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ναι, κάποιοι ξαναθυμήθηκαν την θεωρία του σκαλοπατιού που οδήγησε το 1981 εκατοντάδες χιλιάδες ριζοσπάστες, αντιιμπεριαλιστές, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης να δώσουν μεγάλο αέρα στα πανιά του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος του ΚΚΕ», είπε, καλώντας τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν το ΚΚΕ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που «ενώ στα χαρτιά δεν αμφισβητεί το μονοπωλιακό - καπιταλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, στην πράξη αμφισβητεί μόνο τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρωζώνη», όπως είπε.
Ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν ετεροκαθορίζεται, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μοιάζει παντού στο ΠΑΣΟΚ, και στην τακτική και στις μεθόδους προπαγάνδας». Παράλληλα, υποστήριξε πως αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΚΕ να γίνει συνιστώσα του, δεχόμενο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζοντας ότι «ούτε στη Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται να γίνουν έτσι τα πράγματα»...

Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, που μίλησε για «εμμονή» στην διαίρεση της Αριστεράς, αφήνοντας αιχμές κατά της κ. Παπαρήγα ότι η στάση της αυτή διευκολύνει την πολιτική Σαμαρά. «Αλ. Παπαρήγα: "Όχι ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ". Η εμμονή στη διαίρεση της Αριστεράς διευκολύνει την πολιτική Σαμαρά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: