10.11.12

«Θερίζει» η ηπατίτιδα Ε στο Νότιο Σουδάν...


Τουλάχιστον 1.050 Σουδανοί πρόσφυγες στο Νότιο Σουδάν έχουν προσβληθεί από Ηπατίτιδα Ε, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους και απειλεί αυτούς που συνεχίζουν να καταφθάνουν στους υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με...
την Υπάτη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, περίπου 175.000 άνθρωποι έχουν ήδη καταφύγει στο Νότιο Σουδάν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στις πολιτείες του Μπλε Νείλου και του Νοτίου Κορντοφάν. Χιλιάδες ακόμα αναμένονται να φθάσουν στο Νότιο Σουδάν εντός των προσεχών εβδομάδων μετά τη λήξη της εποχής των βροχών.

«Μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι στους καταυλισμούς της πολιτείας του Άνω Νείλου», δήλωσε ο Έιντριαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στους πρόσφυγες εάν καταφθάσει νέο κύμα από τις πολιτείες του Νοτίου Κορντοφάν και του Μπλε Νείλου.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 26 από 16 που ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου. Ο ιός, ο οποίος μεταδίδεται μέσω μολυσμένης τροφής και νερού, προκαλεί βλάβες στο ήπαρ και μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Η Αρμοστεία απηύθυνε πρόσφατα επείγουσα έκκληση για να συγκεντρωθούν επιπλέον κεφάλαια ύψους 186 εκατ. δολαρίων για τις επιχειρήσεις αρωγής που διεξάγει στο Νότιο Σουδάν και έχει λάβει μόλις το 40% του ποσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: