13.11.12

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ βάζει «λουκέτο» στους δήμους...


Στη Θεσσαλονίκη στρέφεται το ενδιαφέρον σε σχέση με τον «ανένδοτο» που έχουν κηρύξει οι δήμοι συνεπικουρούμενοι από την ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπου την Πέμπτη και την Παρασκευή ο εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου κυρίας Άγκελας Μέρκελ κ. Χανς Χούφτελ θα...
συμμετέχει σε Συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι συνδικαλιστές των δήμων της χώρας θεωρούν ότι πλήττονται μετά την ψήφιση των νέων πακέτων μέτρων και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για το αντίθετο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχεδιάζει, με παρεμβάσεις των συλλόγων της σε όλους τους δήμους, να οργανωθεί η μη αποστολή οποιουδήποτε στοιχείου στο υπουργείο. Στόχο που συμμερίζονται και οι δήμαρχοι, όπως διαπιστώθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Όμως κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, επίσης, ειπώθηκε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχει καταρτίσει καταλόγους των εργαζομένων στο Δημόσιο

Τις τελευταίες ημέρες η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει επιδοθεί σε καταλήψεις δήμων. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με κύκλους, αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις εξελίξεις.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρει πως:
«η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, έβαλε την ‘υπογραφή της’ και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αποφάσισαν χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της Οικονομικής Επιτροπείας στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες».

Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων από συνδικαλιστικής πλευράς έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. που συμμετέχει και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το πρωί των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ υποδοχής και καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην 3η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» - Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: