20.11.12

Ρολά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αύριο και την Πέμπτη...


Κατεβάζει ρολά η Περιφέρεια Θεσσαλίας αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ομόφωνα αποφάσισε χθες να αντιδράσει και να ζητήσει από την κυβέρνηση την ανάκληση της απόφασης για τη διαθεσιμότητας και μεταφορά υπαλλήλων στην έξοδο.
Μετά από την...
έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας χθες αποφασίστηκε όπως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση καθ’ οιονδήποτε τρόπο να μην προχωρήσει στις διαδικασίες για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, να μην υπογράψει κανένας αιρετός διαπιστωτικές πράξεις για διαθεσιμότητα υπαλλήλου χωρίς τη συναίνεση του ιδίου του υπαλλήλου και να κλείσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για δύο μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που έχασαν και χάνουν καθημερινά την εργασία τους και δήλωσε ότι οι αιρετοί είναι δίπλα τους σε κάθε δίκαια διεκδίκησή τους. Επεσήμανε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η επιλογή των ονομάτων τους έγινε χωρίς την παραμικρή αξιοκρατική προσέγγιση.

Θεωρούμε τουλάχιστον άδικο οι Περιφέρειες που κάνουν χρηστή διοίκηση και διαχείριση, που έχουν βάλει πλάτη στην εξοικονόμηση πόρων, που έχουν αλλάξει το διοικητικό τοπίο στη χώρα, να πλήττονται κατάφορα και να οδηγούνται σε μαρασμό. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που το Κεντρικό Κράτος αδυνατεί να περικόψει τις σπατάλες του, αδυνατεί να οργανωθεί, αδυνατεί να προσφέρει» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Στη χθεσινή συνεδρίαση στην τοποθέτησή του εξάλλου ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας Κώστας Πουλάκης υπογράμμισε ότι «τη στιγμή που και οι εργαζόμενοι και η ίδια η Αυτοδιοίκηση δίνουν έναν αγώνα ζωής και θανάτου» δεν αρκεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να περιοριστεί στη δήλωση της αντίθεσής του προς τις απολύσεις, αλλά απαιτείται να αναλάβει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και πρότεινε την έμπρακτη συμμετοχή και στήριξη του Π.Σ. Θεσσαλίας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η ανάπτυξη ενός ευρύτατου αυτοδιοικητικού κινήματος που θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στα μέτρα, σε συντονισμό μέσω της ΕΝΠΕ και με τις άλλες Περιφέρειες.
Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο εξάλλου ο ίδιος αναφέρθηκε στην Περιφερειακή Αρχή, αλλά και σε όλους τους αιρετούς που προέρχονται από τα τρία κυβερνητικά κόμματα, επισημαίνοντας ότι «μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει και να το ξεκαθαρίσει δημόσια, αν εξακολουθεί να στηρίζει το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε», διότι, όπως είπε, «τα μέτρα δεν είναι απρόσωπα»...
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: