19.11.12

ΟΑΕΕ: Μέχρι σήμερα η συμπλήρωση ΑΜΚΑ - ΑΦΜ για τους συνταξιούχους...


Διαφορετικά οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να λάβουν την σύνταξη Δεκεμβρίου...
Μέχρι σήμερα μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) περίπου 3.000 συνταξιούχοι ασφαλισμένοι, για...
τους οποίους ο Οργανισμός δεν εχει καταγεγραμμένο το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τους.

Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ συνεχίζεται μέχρι τις 31 /12 (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΕΕ για ΑΜΚΑ - ΑΦΜ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών υπενθυμίζει σε όσους από τους συνταξιούχους δεν έχουν προσκομίσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για την συμπλήρωσή τους, έως το αργότερο τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

Η έλλειψη ΑΜΚΑ και ΑΦΜ διαπιστώνεται από το τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που απεστάλη και αφορά το γ΄ τρίμηνο του 2012. Yποχρεωμένοι να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ είναι ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι για τους οποίους στα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, που τυπώνονται στο πάνω και δεξιά τμήμα του Σημειώματος, δεν υπάρχει εγγεγραμμένος αριθμός.

Κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
2. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Τέλος, τονίζουμε, ότι η συγκεκριμένη υποχρέωση αφορά μόνο συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που δεν εμφανίζουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα του Οργανισμού και είναι ανεξάρτητη της απογραφής, στην οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι να συμμετέχουν, έως 31 Δεκεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: