17.11.12

Ψιτ, Πιτσιρίκο...


Ο μπλόγκερ Πιτσιρίκος είναι εξαιρετικός αλλά είναι φορές που γράφει και καμιά ανοησία, προφανώς, για να περνάει η ώρα. Όπως αυτό που έγραψε για την...

Ελευθεροτυπία και τις άλλες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν από πρώην εργαζόμενους της Μίνωος. Καλή η πλάκα Πιτσιρίκο και το «θάνατος στ' αφεντικά» αρκεί να μην λέμε πράγματα που δεν στέκουν και να αδικούμε εργαζόμενους που πασχίζουν να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Ο αντισυμβατικός χιουμορίστας, στο συγκεκριμένο post (Ήτανε δυό, ήτανε τρεις) επικαλείται κάποιες θολές «μαρτυρίες» ξένου δημοσιογράφου μεγάλης εφημερίδας, για πράγματα που γνωρίζουν πλέον καλά και όλοι οι «ντόπιοι».
Γράφει ας πούμε ότι στην Ελευθεροτυπία δούλευαν 700 δημοσιογράφοι (700 ναι, όχι όλοι όμως δημοσιογράφοι κλπ κλπ) και αναρωτιέται που βρήκαν όλοι αυτοί (εννοεί τους εργαζόμενους) τα λεφτά για να βγάλουν εφημερίδες. Κι εμείς έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές αλλά για τους..
εμφανιζόμενους ως εκδότες. Και βέβαια όχι μόνο δεν εγκαλούμε τους εργαζόμενους, έστω και για πλάκα, αλλά θεωρούμε ως παράδειγμα προς μίμηση τους εργαζόμενους της Εφημερίδας των Συντακτών που έκαναν συνεταιρισμό, έβαλαν χρήματα οι ίδιοι για το φύλλο και αποφάσισαν να δουλέψουν αμισθί έως ότου δοθεί η δυνατότητα να διανείμουν τα όποια κέρδη.
Κάτι ανάλογο με της Κολοκοτρώνη, δεν έγινε και στο Unfollow - στο οποίο δουλεύεις κι εσύ Πιτσιρίκο;
«Δεν θέλουμε ανεξάρτητα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Θέλουμε αφεντικά»: που τα είδες τα αφεντικά, Πιτσιρίκο, στην Εφημερίδα των Συντακτών;
Και το θέμα, όπως είπαμε, είναι να μην αδικούμε εργαζόμενους που έχουν να ταίσουν τις οικογένειες τους.
Γιατί προφανώς δεν έχουν όλοι τον τρόπο σου, Πιτσιρικο, για να βγάζουν χρήματα και μάλιστα δουλεύοντας από το σπίτι, όπως εσύ… (παρεμπιπτόντως το «δουλειά στο σπίτι» ήταν πολύ καλό)
Αλήθεια εσύ που τα βρίσκεις τα χρήματα για να συντηρείσαι; Δεν πρέπει να πεις πού αλλού εκτός από το Unfollow, δουλεύεις; Ή μήπως παίρνεις τόσα πολλά από εκεί οπότε δεν χρειάζεσαι να κάνεις κάτι άλλο;
Εκτός πάλι εάν η αποζημίωση από τον Αλαφούζο ήταν τόσο υψηλή που σου φτάνει να ζεις άνετα μέχρι τα γεράματα…


zooρλός

Δεν υπάρχουν σχόλια: