21.11.12

Κατέθεσε η Αράπογλου για το οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο...


Για «οργανωμένο σύστημα» με «αρχηγούς, εκτελεστικούς και τακτική», έκανε λόγο η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημοτική σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου, αναφερόμενη στον τρόπο που διαπράχθηκε το σκάνδαλο «μαμούθ» στον κεντρικό δήμο.

Κατά...
την πολύωρη κατάθεσή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου δικάζεται η υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, η Χρύσα Αράπογλου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ήταν μέρος αυτού του συστήματος. «Δεν γίνεται να μην ήταν, είναι κατάργηση της λογικής», είπε, τονίζοντας ότι στο σύστημα αυτό υπήρχαν «σταθερά και εναλλασσόμενα πρόσωπα» που «ενθυλάκωναν χρήματα».

Αναφερόμενη στις ευθύνες του Β. Παπαγεωργόπουλου, η δημοσιογράφος παρατήρησε ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχει τόσα χρόνια διαρροή χρήματος από τα ταμεία και να μην αναζητάς από πού γίνεται αυτή η διαρροή». Δίνοντας το στίγμα της δημαρχιακής θητείας Παπαγεωργόπουλου έκανε λόγο για «αλαζονικό» και «σκληρό» σύστημα «με δυσανεξία», όπου «δεν μπορούσες εύκολα να ασκήσεις το δικαίωμα ελέγχου». «Υπήρχε -είπε- πρόθεση συγκάλυψης. Ήταν τραυματική εμπειρία η συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο».

Για τον γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, επανέλαβε τα όσα υποστήριξε κατά τη χθεσινή κατάθεσή του ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι «καμία συναλλαγή δεν γινόταν χωρίς τον Λεμούσια».

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τις στενές σχέσεις Παπαγεωργόπουλου-Λεμούσια, η πρώην βουλευτής εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπήρχε «δέσιμο οικονομικών συμφερόντων». «Τι άλλο μπορεί να τους κρατάει τόσο στενά δεμένους;», διερωτήθη, ενώ σε άλλη ερώτηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι «o Λεμούσιας κρατούσε στο χέρι τον Παπαγεωργόπουλο».

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενες ευθύνες των αντιδημάρχων Οικονομικών, η μάρτυρας σημείωσε ότι έπαιρναν καθημερινά τα δελτία κατάστασης ταμείου, αλλά δεν απάντησε αν η υπεξαίρεση γινόταν εν γνώσει τους...
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: