10.11.12

Οι τρεις σωματοφύλακες του Αντώνη...




Οι τρεις σωματοφύλακες του Αλέξανδρου Δουμά ήταν… τέσσερις, γιατί κανείς δεν μετράει τον Νταρντανιάν, όμως οι σωματοφύλακες του Αντώνη Σαμαρά είναι όντως τρεις.

Και τουλάχιστον οι δύο βρίσκονται αδιαλείπτως κοντά του από... το 1992, την εποχή δηλαδή της Πολιτικής Ανοιξης.



Αν κάτι χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, είναι ότι κρατά δίπλα του τούς ανθρώπους που του έχουν σταθεί στα δύσκολα γι’ αυτόν χρόνια που διέσχιζε την πολιτική του έρημο.



Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Τάκης Μπαλτάκος. Υπουργός Επικρατείας ο πρώτος, βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού ο δεύτερος, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο τρίτος.



Σταμάτης και Λαζαρίδης είναι εγκατεστημένοι στο μέγαρο Μαξίμου. Το γραφείο του κ. Μπαλτάκου βρίσκεται στη Βουλή.



Κάποιος θα πρέπει να βρίσκεται κι εκεί, να ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις.



Καθείς εκ των τριών έπαιξε τον ξεχωριστό του ρόλο τις κρίσιμες για την κυβέρνηση τελευταίες μέρες.



Ο Δημήτρης Σταμάτης είναι γνωστός για τις ικανότητες συντονισμού που τον χαρακτηρίζουν. Κι είναι, λέγεται, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Σαμαρά και των άλλων δύο εταίρων, Βενιζέλου και Κουβέλη.



Σ’ αυτόν τηλεφώνησε -και στον Γ. Στουρνάρα- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τις ΗΠΑ για να υποβάλει τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ επί των εργασιακών.



Ο Χρ. Λαζαρίδης είναι ο… χαράκτης της γραμμής της Ν.Δ. και ως αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως εταίρου της συγκυβέρνησης.



Μια προσεκτική ανάγνωση σε πρόσφατη συνέντευξή του (στον ΣΚΑΪ) δείχνει ίσως ότι η θέση της κυβέρνησης σήμερα είναι το περαιτέρω κούρεμα του χρέους.



Είπε στις 10 Οκτωβρίου: «Εάν μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ρυθμούς ανάπτυξης, και σχετικά σύντομα, το υπερβολικό κούρεμα μπορεί και να μην το χρειαζόμαστε και βεβαίως πρόβλημα με το ευρώ δεν θα υπάρξει.



Αν δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε ρυθμούς ανάπτυξης, το κούρεμα θα είναι αναπόφευκτο και μπορεί να μην αρκέσει».



Και, τέλος, ο Τάκης Μπαλτάκος. Η συμβολή του στη σύνταξη του πολυνομοσχεδίου ήταν καθοριστική. Φέρεται ως ο συντάκτης της περίφημης τροπολογίας για τους υπαλλήλους της Βουλής.



Αλλά και ως ο εισηγητής της απόσυρσής της. Ο «πυροσβέστης» της φωτιάς που παραλίγο να απλωθεί στη Βουλή την Τετάρτη.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: