9.11.12

Στουρνάρας: «Η δόση θα εκταμιευτεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»...


«Η δόση θα εκταμιευτεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συζήτηση για ενδεχόμενη καθυστέρηση της απόφασης για συνέχιση της ...
χρηματοδότησης της χώρας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τη Δευτέρα η Ελλάδα αναμένει μια πολιτική δήλωση κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να είστε σίγουροι και η Ευρώπη θα κάνει όσα πρέπει να κάνει. Η δόση θα εκταμιευθεί», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, εξήγησε ότι παραμένει άλυτο το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και πως η ελληνική πλευρά προσπαθεί να συμμετάσχει δημιουργικά στη συζήτηση αυτή.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», επανέλαβε και πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα η Ελλάδα αναμένει μια πολιτική δήλωση.

Reuters: Πολύ πιθανός ένας νέος γύρος συζητήσεων

Την ίδια στιγμή το Reuters μεταδίδει νέα δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου που ενισχύει ακόμη περισσότερο το σενάριο μετάθεσης των σχετικών αποφάσεων στο μέλλον.

Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, θεωρείται απίθανο να ληφθεί τελική απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης κατά τη συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πως θα καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

«Υπάρχει προσδοκία για τελική απόφαση τη Δευτέρα; Υπάρχει μια πολύ, πολύ μεγάλη πιθανότητα διενέργειας ενός δεύτερου γύρου συζητήσεων για την οριστικοποίηση όλων των θεμάτων», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης γνωρίζουν πως η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα για να αποπληρώσει έντοκα γραμμάτια που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου και το λαμβάνουν αυτό υπόψη στις συζητήσεις τους.

Ωστόσο, τόνισε πως η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία δεν είναι ακόμη έτοιμη, είναι απαραίτητη για να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση....
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: