12.11.12

Μαζικές παραιτήσεις στη Βουλή...



Μείζον πρόβλημα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και των υπηρεσιών του ενδέχεται να προκληθεί τις επόμενες ημέρες καθώς από το πρωί καταγράφονται μαζικές υποβολές παραιτήσεων υπαλλήλων της Βουλής.

Και μάλιστα όχι χαμηλόβαθμων, αλλά ... τμηματαρχών και διευθυντών προσωπικού. Αιτία υπήρξε η χθεσινοβραδινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μολονότι αναγνώρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται σκληρά και οι υπερωρίες τους αναγνωρίζονται, δεν είναι δυνατόν όταν βγαίνουν στη σύνταξη να λαμβάνουν οχταπλάσιο εφάπαξ από τον αντίστοιχο δημόσιο υπάλληλο. 
Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι τάραξε όσους είναι κοντά στη σύνταξη ή έχουν ήδη κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με αποτέλεσμα από το πρωί περίπου 15 διευθυντές και τμηματάρχες να έχουν υποβάλει αίτηση αποχώρησής τους και συνταξιοδότησης.

Οι καλά γνωρίζοντες στη Βουλή, λένε πως το κύμα αιτήσεων για αποχώρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μείνουν ουσιαστικά ακέφαλες, μιας και ο κανονισμός προβλέπει ότι με την υποβολή της αίτησης αποχώρησης ο αιτών έχει δικαίωμα να μην ξαναεμφανιστεί στη δουλειά του.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: