10.11.12

Λίστα με ονόματα υπαλλήλων του δημοσίου προς απόλυση φέρεται να ζητά η τρόικα...

«Η Τρόικα αναμένει μέχρι τα τέλη του χρόνου την απόλυση 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου και δεν ικανοποιείται πλέον μόνον με αριθμούς - θέλουν ονόματα και επώνυμα». Αυτό αναφέρει κυβερνητικός υπάλληλος που γνωρίζει καλά τα των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με..
. δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel. Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος που επίσης δεν κατονομάζεται, φέρεται μάλιστα να επιβεβαιώνει το αίτημα περί λίστας με τα ονόματα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

«Πυροσβεστική» παρέμβαση Γιούνκερ

Στο προοίμιο της ψήφισης του προϋπολογισμού από την ελληνική βουλή, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διαβεβαιώνει πάντως ότι θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τη συνέχιση της βοήθειας. Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, o κ. Γιούνκερ εκτιμά ότι «η Ελλάδα κάνει ενέργειες για να εκπληρώσει το έργο της και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι υπόλοιπες 16 κυβερνήσεις της ευρωζώνης από πλευράς τους θα ανταποκριθούν τάχιστα στις υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδος».

Ο Γιούνκερ εκτιμά ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει, όπως προβλέπεται, τον προϋπολογισμό του 2013. «Κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup θα εξετάσουμε τόσο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα όσο και τον ελληνικό νόμο του προϋπολογισμού και θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν ολοκληρωθεί ακόμη η έκθεση της Τρόικας. «Όταν θα είναι διαθέσιμα και θα έχουν ελεγχθεί όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να λάβουμε αποφάσεις, θα αποφασίσουμε τάχιστα», όπως είπε.

Ο κ. Γιούνκερ επαίνεσε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι τα μεταρρυθμιστικά βήματα που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα το ελληνικό κοινοβούλιο είναι πολύ εντυπωσιακά, ανταποκρίνονται στα βασικά σημεία τους στις προσδοκίες μας» και «δείχνουν θάρρος»...
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: