3.11.12

"Έφυγε"από τη ζωή ο Γεράσιμος Καραβίας...

Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου...
Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου, Γεράσιμος Καραβίας. Ο Γ. Καραβίας γεννήθηκε το 1935 στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου θα γίνει και η κηδεία του, αύριο, Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 3 μ.μ.
Όπως...
αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΤ, «Ο Γ. Καραβίας ήταν ένας μαχητής της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας. Κατά την περίοδο της δικτατορίας, αντιμετώπισε πολλές διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις, καθώς με απόφαση του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου η Ένωση κηρύχθηκε παράνομη, διαρπάχτηκαν τα αρχεία και τα περιουσιακά της στοιχεία, συνελήφθηκαν τα περισσότερα από τα στελέχη της και άλλα πέρασαν στην παρανομία.

Μετά τη μεταπολίτευση, όταν η ΕΣΑΤ επανήλθε στη νομιμότητα με βάση το νόμο 89/75, ο Γεράσιμος Γ. Καραβίας ως Πρόεδρος της Ένωσης συνέχισε να υπερασπίζει, αταλάντευτα, την Ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία, καθιστώντας την Ένωση πόλο έλξης προοδευτικών δυνάμεων του Τύπου, ενώ παράλληλα αντιμετώπισε με επιτυχία και τελεσίδικα πολύχρονους δικαστικούς αγώνες που προκάλεσαν άνθρωποι της διαπλοκής, οι οποίοι κινούσαν τα νήματα σε βάρος των συνδικαλιστικών ελευθεριών των δημοσιογράφων και της ΕΣΑΤ.

Ο Γεράσιμος Γ. Καραβίας υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδας από την ίδρυσή της το 1984 έως σήμερα.

Ως συνδικαλιστής, αλλά και ως εργαζόμενος σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στην ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ), καθώς και σε περιοδικά, υπεράσπισε σθεναρά με την καθημερινή του δράση τα συμφέροντα της ελληνικής Κοινωνίας και το Δημόσιο αγαθό της Ελευθεροτυπίας, αγωνιζόμενος αδιάκοπα ενάντια στη διαπλοκή που προτιμά κλειστό το δημοσιογραφικό επάγγελμα για να ελέγχει την πληροφόρηση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: