13.11.12

Γιούνκερ: Δεν αστειεύομαι ...

Λαγκάρντ: Εχουμε άλλες απόψεις...
Την ανοιχτή ρήξη μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ αναφορικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατέδειξε η αναβολή της συμφωνίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για την... καθυστερημένη δόση των 31,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναφέρουν στο πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ήρθαν σε σύγκρουση για τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε να έρθει στο βιώσιμο επίπεδο του 120% του ΑΕΠ το 2020.

Σε μία σπάνια ρήξη μεταξύ τους, ο Γιούνκερ δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση, ότι ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους θα μετατεθεί για το 2022. Η δήλωση αυτή ώθησε την Κριστίν Λαγκάρντ να επαναλάβει την προσήλωση του ΔΝΤ στην αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

«Δεν αστειεύομαι», δήλωσε ο Γιούνκερ προς την Λαγκάρντ, όταν επανέλαβε ότι θα επιμηκυνθεί ο χρόνος μείωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή της επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία απάντησε στον Γιούνκερ: «Κατά τη γνώμη μας η κατάλληλη ημερομηνία για τη μείωση του χρέους στο 120% είναι το 2020. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις».
Το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις 20 Νοεμβρίου, σε μία προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία.
  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: