4.11.12

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τις ημέρες της απεργίας...

Προβλήματα στις μετακινήσεις θα προκαλέσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τη ... Δευτέρα και την Τρίτη το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί από τις 5 το πρωί της Δευτέρας και για 48 ώρες.

Πάντως, οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο τη δεύτερη μέρα της απεργίας να λειτουργήσει για κάποιες ώρες ένα από τα μέσα σταθερής τροχιάς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, αλλά και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Από τις 10:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιούν στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: