23.11.12

Τσίπρας: «Κλωτσοσκούφι η Ελλάδα»...


«Η Μέρκελ τη χρησιμοποιεί στις προεκλογικές επιδιώξεις της», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ρεπορτάζ Μαρία Νταλιάνη
Δικαιωμένοι αισθάνονται στην Κουμουνδούρου από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη διαπραγμάτευση Ευρωπαϊκής Ενωσης - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς - όπως...
υποστηρίζουν - κάθε ημέρα που περνά η Ελλάδα βρίσκεται σε ολοένα και χειρότερη θέση εξαιτίας της «στρατηγικής της υποτέλειας», την οποία εκτελεί βήμα βήμα η ελληνική κυβέρνηση.


Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να «πυροβολεί» προσωπικά τον Πρωθυπουργό για τη στάση που τηρεί στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης.
Οπως είπε χθες από τη Βαρκελώνη, «την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κ. Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό Κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηρικτή στην Ευρώπη, τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του, που με τη στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και στη Γερμανία».

«ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ». Στην αξιολόγηση που κάνει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η λύση που τελικά θα βρεθεί θα εξυπηρετεί πρωτίστως τις προεκλογικές επιδιώξεις της γερμανικής Δεξιάς και όχι τα συμφέροντα των Ελλήνων, αφού δεν θα καθιστά βιώσιμο το ελληνικό χρέος, δεν θα μειώνει τη λιτότητα και θα αναπαράγει συνεχώς την ανάγκη χρηματοδότησης, άρα και νέων μέτρων.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν ήδη για «ναυάγιο», το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να σερβίρει ως success story. Το βασικό επιχείρημα για αυτή την ανάλυση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «αν η πολιτική αυτή δεν ήταν αποτυχημένη το Eurogroup δεν θα δυσκολευόταν να βρει λύση ούτε η Μέρκελ και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες θα είχαν πρόβλημα να στείλουν τον λογαριασμό στους πολίτες των χωρών τους»...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: