6.11.12

Ποιες αλλαγές στον εφαρμοστικό ζητά το ΠΑΣΟΚ...

Τι ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών οι κ.κ. Μανιάτης, Σαχινίδης, Κουτρουμάνης, Κουκουλόπουλος και Πρωτόπαππας...
Ένα 24ωρο πριν την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, από τον οποίο...
φέρεται να ζήτησαν τροποποιήσεις και βελτιώσεις. Τον κ. Στουρνάρα συνάντησαν στη Βουλή, οι κ.κ. Μανιάτης, Σαχινίδης, Κουτρουμάνης, Κουκουλόπουλος και Πρωτόπαππας.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ να έχει ζητήσει να εξαιρεθούν από τις μειώσεις οι συντάξεις των ατόμων με απόλυτη αναπηρία.

Επίσης, να αλλάξει η διάταξη που αφορά στην εισφορά των εφοπλιστών (να επαλειφθεί η φράση «οικειοθελούς χαρακτήρα») και να διευρυνθεί η βάση φορολόγησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης (προβλέπεται αύξηση του ορίου κατά δυο χρόνια από την 1η Ιανουαρίου) καθώς και να μην περικόπτεται το ΕΚΑΣ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους (το μέτρο προβλέπεται να ισχύσει από το 2014).

Τέλος ζητήθηκε να απαλειφθούν οι διατάξεις που καταψήφισε ήδη η Βουλή (μια εξ αυτών αφορά και την ένταξη «ευγενών» ταμείων στο ΕΟΠΥΥ, μία τροπολογία που καταψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα)....

Δεν υπάρχουν σχόλια: