13.11.12

Στάση εργασίας αύριο των εργαζόμενων σε μετρό - Ηλεκτρικό - τραμ, αλλά...

... οι συρμοί θα κινηθούν κανονικά...
Κανονικά θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ), παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά θα πάρουν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Όσοι έχουν ...
βάρδια εκείνη την ώρα (12 - 3 μ.μ.) θα εξαιρεθούν της στάσης προκειμένου να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο μεταξύ ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αποζημειώσει τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών παρά τις συνεχείς απεργίες των προηγούμενων εβδομάδων.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές, που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα της κρίσης και του χρέους, για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες».

Οι εργαζόμενοι στην κίνηση των συγκεκριμένων μέσων θα εργαστούν κανονικά, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θέλουν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο στη 13:00 το μεσημέρι, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα δώσουν το δικό τους παρόν στο συλλαλητήριο.

Δεν θα αποζημιώσει τους κατόχους καρτών ο ΟΑΣΑ

Στο αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη να δοθούν αποζημιώσεις στους επιβάτες για τις ημέρες απεργίας, ο ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει τη θέση του ως προς τη μη καταβολή αποζημίωσης.

«Ο Ο.Α.Σ.Α. δεν έχει υποχρέωση να αποζημιώνει τους επιβάτες που είναι κάτοχοι εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών και πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διότι πρόκειται για γεγονός για το οποίο δεν υπέχει ευθύνη. Η συγκεκριμένη περίπτωση αδυναμίας παροχής υπηρεσίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού (άρθρο 330 Α.Κ.)» αναφέρει η ανακοίνωση...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: