19.11.12

Άρχισε ο "χορός" των απολύσεων (ΒΙΝΤΕΟ)...


Με καταλήψεις σε παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και δημαρχεία κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους της Ελλάδας σήμερα Δευτέρα, ημέρα που λήγει η προθεσμία για την ... αποστολή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των καταλόγων με τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Παρά το χθεσινό «μήνυμα» Μανιτάκη οι γενικευμένες αντιδράσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ φαίνεται να μην έχουν τέλος. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ από το protothema.gr εδώ.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, κατέλαβαν από το πρωί όλα τα γραφεία υπηρεσιών του δημαρχείου Αθηνών στη Λιοσίων. Το γραφείο προσωπικού του κτιρίου βρίσκεται σε κατάληψη από την ημέρα που τέθηκε το ζήτημα για τη διαθεσιμότητα. Για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστή η οδός Λιοσίων, ωστόσο λίγο μετά τις 11:00 δόθηκε στην κυκλοφορία.

Έπειτα από τη συνάντηση του προέδρου των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, κ. Πολυμερόπουλου, με τον Γιώργο Καμίνη, ο δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε πως δε θα στείλει λίστα μέχρι να συνεννοηθεί και να συντονιστεί με τους υπόλοιπους δήμους. Μέχρι στιγμής, οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας και του Ηρακλείου Κρήτης έχουν δεσμευτεί πως δε θα στείλουν λίστα διαθεσιμότητας.

«Ζητάνε τα ονόματα να γίνουν απολύσεις, αν είσαι μάγκας Δήμαρχος το δήμο να τον κλείνεις». Με αυτό το ηχηρό σύνθημα οι εργαζόμενοι στους δήμους προσπαθούν να περάσουν το δικό τους μήνυμα, μαζί με την μπάντα του Δήμου, η οποία, μαζί με τους διαδηλωτές βρέθηκε έξω από το δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά, συμμετέχοντας με το δικό της τρόπο στις κινητοποιήσεις.

Στόχος των διαδηλωτών είναι να μην επιτευχθεί η υπαγωγή σε διαθεσιμότητα-μετάθεση ή απόλυση υπαλλήλων, από φέτος και μέχρι το 2016.

Μετ' εμποδίων γίνεται και η αποκομιδή των απορριμμάτων μόνο σε νοσοκομεία και λαϊκές αγορές.

Σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόφαση για μη αποστολή των καταλόγων με τα στοιχεία υπαλλήλων έχουν λάβει σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας.

Αιτία για τη σημερινή κινητοποίηση αποτελεί το γεγονός ότι λήγει η προθεσμία για την υποβολή των καταλόγων των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, που αποστάλθηκε στις διευθύνσεις Προσωπικού των δήμων αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, σήμερα λήγει η προθεσμία για να αποστείλουν οι διευθύνσεις διαπιστωτικές πράξεις για την κατάργηση συγκεκριμένων θέσεων, ατομικές διοικητικές πράξεις για τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα και πράξεις με τις οποίες τίθενται αυτοδίκαια σε αργία επίορκοι υπάλληλοι.

Στόχος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήδη από το Σαββατοκύριακο, ήταν να μην εισέλθει κανένας στα δημαρχεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού. Στόχος που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, αφού με αποφάσεις Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και μεμονωμένων δημοτικών αρχών πολλά δημαρχεία τελούν ήδη υπό κατάληψη από την περασμένη εβδομάδα.
Αντίστοιχη έκκληση στους εργαζόμενους συνολικά των δήμων και των περιφερειών κάνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που καλεί τους εργαζομένους σε 24ωρη απεργία σήμερα τελευταία ημέρα για παράδοση στοιχείων.

Συγχρόνως, καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος
Για αύριο έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματική βάρδια.
Για αύριο Τρίτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: